Home Najave Buševec dobiva Solarno stablo – mjesto za punjenje baterija i edukaciju

Buševec dobiva Solarno stablo – mjesto za punjenje baterija i edukaciju

Samo stablo je smješteno u centru te omogućuje svim mještanima da se malo zaustave, odmore i druže

PODIJELITE

Kako smo najavili, ove srijede u 20 sati će se u Buševcu održati tradicionalni Božićni koncert i druženje. No, prije toga će biti organizirana promocija Solarnog stabla.

Riječ je o jednoj od aktivnosti projekta Buš Eko?! Solarno stablo je financirano strane partnera projekta – Grada Velike Gorice. “Samo stablo je smješteno u centru naselja u blizini škole, vrtića, dječjeg igrališta, crkve i kulturnog doma te omogućuje svim mještanima od najmlađih do najstarijih da se malo zaustave, odmore na ovom mjestu i druže.“, objašnjavaju organizatori,

Osim što će to sada moći biti dobro mjesto za okupljanje, stablo će osvjetljavati prostor i omogućavati punjenje mobitela ili električnih bicikala. Osim toga, stablo ima edukativnu ulogu te pokazuje kako se mogu koristiti obnovljivi izvori energije po principu samoodrživosti, kako smanjiti emisiju CO2 u atmosferu te kako možemo zaštititi naš okoliš i učiniti nam život ugodnijim i ljepšim za nove generacije.

Promocija će se održati 22.12. u 19:30 sati.

Projket Buš Eko?! punog naziva “Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice “financiran je iz sredstava Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH, voditelj projekta je DOOR zajedno s partnerima REGEA, Grad Velika Gorica i Ogranak seljačke sloge Buševec.