Home FOTO VIJEST Buš Eko?! organizirao studijski posjet Europskom centru za obnovljivu energiju u Austriju

Buš Eko?! organizirao studijski posjet Europskom centru za obnovljivu energiju u Austriju

Pridružili su im se i predstavnici lokalnih udruga, DVD Buševec, DŽ Buševec i MO Buševec

PODIJELITE

Zajedno s partnerom DOOR , a u sklopu projekta (Buš Eko?!) Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice financiranog od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge RH 20. rujna organizirali su studijski posjet Europskom centru za obnovljivu energiju – Güssing Austrija koje slovi kao jedan od najboljih europskih primjera energetske neovisnosti na lokalnom nivou. Prednost takvog pristupa su lokalno zapošljavanje, stabilniji proračun Grada, manje emisije CO2 i održiviji razvoj u cjelini.

S obzirom da su s ovim posjetom željeli čim više informirati svoje mještane o mogućnostima i prednostima korištenja OIE, uz partnere DOOR, REGEA i Grad Veliku Goricu, pridružili su im se i predstavnici lokalnih udruga, DVD Buševec, DŽ Buševec i MO Buševec.

Krenuli su u jutarnjim satima autobusom iz Buševca te sa COVID potvrdama bez problema prešli granične prijelaze i sigurno stigli u Güssing.

Na samom početku sudjelovali su na prezentaciji u Europskom Centru za obnovljivu Energiju- Güssing model, te nakon toga posjetili područnu toplanu na biomasu u Ubersdorfu i bioplinsko postrojenje Strem.

– S obzirom na količinu pitanja kojima smo obasuli našu voditeljicu možemo zaključiti da je putovanje bilo poučno i korisno te da svakako i kod nas postoji sve veća zainteresiranost za korištenje OIE. Nakon učenja i prezentacije, imali smo fini ručak, a u večernjim satima smo se sretno vratili u Buševec, možda malo umorni i iscrpljeni ali svakako sa novim znanjima i pitanjem zašto i mi ne koristimo više OIE – zaključili su.