Home Izdvojeno Buran početak sjednice Gradskog vijeća

Buran početak sjednice Gradskog vijeća

PODIJELITE

Početak 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Velike Gorice započeo je burno. Naime, prije usvajanja zapisnika prethodne sjednice, gradski vijećnik Goran Beus Richembergh (HNS) zatražio je desetominutnu stanku koju je iskoristio da se obrati medijima vezano za spor između Grada i vlasnika zemljišta u Kurilovcu na kojem bi u budućnosti trebao biti izgrađen vrtić.

– Nama je prešućeno da je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala ušao u Gradsku upravu i izuzeo kompletnu dokumentaciju ovoga slučaja. U tijeku je postupak utvrđivanja vjerodostojnosti indicija o pogodovanju ili udruživanju radi počinjenja kaznenog djela. – požalio se novinarima Beus Richembergh.

Radi se o tome da su oporbeni vijećnici poduprli prijedlog Zaključka o davanju ovlaštenja Gradonačelniku Grada Velike Gorice za potpisivanje nagodbe o uređivanju međusobnih prava i obveza vezano uz nekretninu označenu kao k.č.br.1009/1, k.o. Kurilovec, a da nisu obaviješteni o tome da se tim slučajem trenutno bavi USKOK.

Na tom tragu bilo je i pitanje SDP-ovca Domagoja Oštrića koji je na aktualcu gradonačelniku Draženu Barišiću postavio pitanje vezano uz anonimnu kaznenu prijavu USKOK-u o izgradnji Gradske sportske dvorane.

-Tko o kome. Netko o izgradnji, ulicama, asfaltu i kako ćemo imati bolji i kvalitetniji život te zadovoljnije ljude, a netko o kaznenim prijavama. Toliko o tome. – rekao je gradonačelnik isprovociran napadima oporbenih vijećnika, te dodao. – Državna revizija je cijelu 2012., 2013. i 2014. godinu pretresla i preispitivala slučaj i ništa nije našla. Za mene je to relevantno kao i za građane ovoga grada. Važno je da je dvorana napokon izgrađena. Ja sam vam to već rekao, a sada ću vam i ponoviti. Vi da ste bili u stanju, vi bi to napravili, ali niste bili u stanju napraviti dvoranu.-

HOĆE LI BITI MJESTA ZA SVU DJECU U VRTIĆIMA?

– Vrijeme je upisa djece u vrtić. Hoće li sva prijavljena djeca dobiti svoje mjesto u gradskim vrtićima. – zanimalo je potpredsjednika Gradskog vijeća Marka Sulića iz HSP AS.

– Za upis u vrtiće predano je oko 600 zahtjeva, odnosno prijavljeno je 110 djece više nego što možemo upisati. Međutim, utvrđuje se koji su zahtjevi predani u skladu s kriterijima i ima li možda dupliciranih zahtjeva, te se nadamo da će taj broj u konačnici biti drugačiji. – odgovorio je na pitanje gradskog vijećnika Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

On je dodao da unatoč stalnim proširenjima kapaciteta, poput gradnje novog vrtića u Velikoj Mlaki i proširenja onoga u Pucekovićevoj ulici, broj zahtjeva uvijek je veći od broja raspoloživih mjesta.

– Zbog toga ćemo ove godine proširiti kapacitete vrtića u Ulici Petra Svačića, to je područni objekt Dječjeg vrtića ‘Žirek’. Projektna dokumentacija je u izradi i ako sve bude kako treba, izgradnja bi trebala krenuti ove godine na jesen. – istaknuo je Kolarec.

Mirka Berkovića iz HDZ-a zanimalo je je li donesen Plan o radu u mjesnoj samoupravi i kada će započeti radovi na objektima u vlasništvu Grada.

– Moram reći da oni već traju i na nekim mjestima po našim Mjesnim odborima možete vidjeti da su radovi u tijeku s obzirom na to da je počela sezona građevinskih radova. Da su se već realizirali, odnosne realiziraju se neki objekti. Kao primjer uzet ću Mjesni odbor Bapče gdje smo nakon dobrih 40 do 50 godina uredili unutrašnjost i fasadu Društvenog doma. – objasnio je gradonačelnik.

VIJEĆNIK PAVIŠIĆ FRUSTRIRAN STANJEM KURILOVEČKE ULICE

-Ja sam totalno frustriran stanjem u Kurilovečkoj ulici. Jer smo neke ulice popeglali, a nije ih trebalo peglati. Potrošili smo novac. Predviđenim sredstvima za uređenje Kurilovečke ulice ne može se urediti niti polovina, a kamoli da se postavi novi sloj asfalta od križanja s ulicom Matice hrvatske do križanja s Ulicom Andrije Kačića Miošića. – konstatirao je Vladimir Pavišić iz HDZ-a.

– Mi ćemo ove godine krenuti na vrijeme s radovima, ne bojte se ništa, ali bi to htjeli uraditi kvalitetno da ima standard kakav imaju i druge novoizgrađene ulice. Hvala Bogu, u Kurilovcu smo napravili puno ulica zadnjih godina. Ukupna vrijednost novoizgrađenih oborinskih kanala, kanalizacije i cesta iznosi između 24 i 25 milijuna kuna. – odgovorio je svome stranačkom kolegi gradonačelnik Barišić.