Home Izdvojeno Budućnost sporta našeg grada: Gradonačelnik nagradio njihov trud, rad i uspjeh

Budućnost sporta našeg grada: Gradonačelnik nagradio njihov trud, rad i uspjeh

Pohvaljeni su Marko Prošenski, Nina Vuković, Korina Peher, Adrian Hren, Vid Baklaić, Mateo Tomašić, Simona Janković, Jan Putanec, Leo Herić, Marko Andabaka, Alexandar Hrženjak, Leonardo Kovačić te Emanuel Odak.

PODIJELITE

Najbolji sportaši našeg grada danas su primili pohvalu gradonačelnika zbog nevjerojatne promocije našeg grada u Hrvatskoj, Europi, ali i svijetu. Primljeni su danas hrvači, džudaši, trkačica, jahačica te rukometaš. Svi oni predstavljali su naš grad na natjecanjima i postigli u svojoj karijeri odlične rezultate. Pohvaljeni su Marko Prošenski, Nina Vuković, Korina Peher, Adrian Hren, Vid Baklaić, Mateo Tomašić, Simona Janković, Jan Putanec, Leo Herić, Marko Andabaka, Alexandar Hrženjak, Leonardo Kovačić te Emanuel Odak.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar prepoznao je njihov trud, rad i uspjeh te im je od srca čestitao. “Danas kad se cijeli svijet bori s time da stvore prevenciju protiv ovisnosti, vi svojim primjerom pokazujete da je sport najbolji mogući put. Sport nudi odgovornost, kolektivnu svijest o zdravom životu i timski rad. Nakon bavljenja sportom ste jači, odgovorniji i zreliji. Vi znate što znači nositi se s pritiskom.”, govori gradonačelnik uz velike pohvale mladim sportašima. Posebnu pohvalu pružio je Marku Prošenskom koji je oko vrata nosio zlatnu olimpijsku medalju.

Marko Prošenski inače je član Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih te je nastupao na europskim i svjetskim prvenstvima. Njegova posljednja medalja je zlato na Olimpijskim igrama gluhih u Brazilu. Govori nam da je osjećaj imati olimpijsko zlato neopisivo i fenomenalno. “Bilo je teško izboriti olimpijsko zlato, bilo je tu puno napornih treninga, znoja i rada. Sada nas čeka svjetsko prvenstvo u Danskoj iduće godine.”, govori nam Marko Prošenski.

Anri Targuš, gradski vijećnik, ali i trener hrvačkog kluba, zahvalio je gradonačelniku što prepoznaje mukotrpan rad mladih sportaša i tako im daje motivaciju za danjim bavljenjem sportom.