Home Izdvojeno Bravo Spark, iskra koja se ne gasi!

Bravo Spark, iskra koja se ne gasi!

Na sparkovoj večeri, u sklopu Goričkih večeri, poetskim radovima predstavilo se petnaestak goričkih pjesnika. Recitiralo se na standardnom jeziku, ali i na domaćem kajkavskom narječju

PODIJELITE

Više od četrdeset godina su Goričke večeri tradicionalna manifestacija koju Pučko otvoreno učilište Velika Gorica organizira u suradnji s udrugama i drugim velikogoričkim organizacijama.
U okviru te tradicionalne manifestacije, u četvrtak 6. lipnja 2019. udruga umjetnika “Spark” održala je poetsko-glazbeni recital na sceni velikogoričkog Doma kulture Galženica. Program je bio izuzetno bogat.

Poetskim radovima predstavilo se petnaestak goričkih pjesnika. Recitiralo se na standardnom jeziku, ali i na domaćem kajkavskom narječju koji se u “Spark”-u osobito njeguje, kao zaštićena kulturna baština.

Pjesnike je pjesmom podržao zbor “Turopoljski biseri” pod ravnanjem Tomislava Fratrića, svirali su sparkovci Josip Šipek, Ivan Banfić i Siniša Belošević, a opušteni štimung su napravili “Vinogradarski bend” i sparkovac Stjepan Vitez.

Da bi se dočarala atmosfera ovog događaja, najbolje je citirati riječi jedne posjetiteljice recitala: „Ovo je bio praznik za dušu u opuštenoj i spontanoj vedrini kompletne atmosfere za sve; umjetnike i publiku. Sjajno isplaniran program i redoslijed nastupa…iskreno cijenim kreativne i darovite ljude koji svojim umjetničkim stvaranjem uljepšavaju stvarnost življenja.
Pokazujete da još uvijek postoji nešto lijepo i ugodno u čemu se može uživati ako to znaš prepoznati…..“

Treba li “Spark”-u, koji okuplja amaterske pisce, pjesnike, glazbenike i slikare, bolja pohvala od ovih riječi?