Home Travel BLIZU GRADA, BLIZU SRCA nastavlja se suradnja TZ grada Zagreba i TZ...

BLIZU GRADA, BLIZU SRCA nastavlja se suradnja TZ grada Zagreba i TZ Zagrebačke županije

Alilović: 'Ovakvim sadržajima produžujemo boravak gostiju u obje destinacije'

PODIJELITE

Turistička zajednica grada Zagreba i Turistička zajednica Zagrebačke županije i ove godine partnerski surađuju u promociji Zagreba i njegove okolice kroz jedinstvenu destinacijsku kampanju – „Blizu grada, blizu srca“. Cjelokupna ponuda objedinjena je na web stranicama, a informacije su, za sada, dostupne na hrvatskom, engleskom, njemačkom i slovenskom jeziku.

Ovogodišnje izdanje kampanje donosi novitete, a detaljnije ih je predstavila direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

– Dosadašnji uspjeh kampanje s više od 50.000 pregleda advertorijala i 37 milijuna puta prikazanih oglasa, potaknuo nas je da unaprijedimo našu platformu i prezentiramo je emitivnim tržištima. Tako smo, uz osvježeni vizual i itinerare, kreirali novu rubriku „Jeste li znali“ koja predstavlja zanimljivosti iz našeg okruženja. Osim toga, tu su i video recepti autohtone kuhinje Zagreba i okolice koje je izradio naš poznati hrvatski kuhar Almo Čatlak. On je lokalne gastronomske delicije nastojao približiti i prezentirati na što atraktivniji način širem dijelu publike, s naglaskom na tradicionalno, uz malo modernog pristupa – kazala je Bienenfeld.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović istaknula je pak kako je ova suradnja u posljednje dvije godine prerasla u čitav niz kampanja i konkretnih turističkih proizvoda u kojima mogu uživati brojni gosti.

– Naša suradnja je od od struke prepoznata kao primjer suradnje na terenu koji donosi vrlo konkretne rezultate svim dionicima. Spojili smo urbano i ruralno, a sa zdravstvenim i kulturnim turizmom, bogatim outdoor  sadržajem te autentičnom enogastro ponudom učinili smo ovu destinaciju još atraktivnijom. Ovakvim sadržajima produžujemo boravak gostiju u obje destinacije – kazala je Alilović.

Podsjećamo, zajednička kampanja „Blizu grada, blizu srca“ kreirana je s ciljem stvaranja cjelogodišnje platforme promocije bogate ponude glavnog grada i njegove okolice. U tom smislu se, kao destinacijska kampanja, obraća emitivnim tržištima, promičući boravak na otvorenom, u zelenilu i prirodi s fokusom na zdravlje i održivost te podižući svijesti o Zagrebu i okolici kao poželjnoj životnoj sredini i turističkoj destinaciji.