Home Izdvojeno Bliži se Advent u Gorici: Saznali smo što nas sve čeka i...

Bliži se Advent u Gorici: Saznali smo što nas sve čeka i kada je otvorenje

Na otvorenju će se održati i svečano paljenje blagdanskih lampica za koje vjerujemo da će biti poseban doživljaj

PODIJELITE

Advent u Velikoj Gorici ove godine trajat će nešto duže, saznajemo jutros na konferenciji za medije. Sve će početi ove subote, 2. prosinca i trajati do 7. siječnja. Kao i godina do sada održat će se u Parku Plemenite opčine turopoljske, a ove godine nas čekaju i neki noviteti.

Maja Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice objasnila je kako je ove godine tema podgutnica koja će u ‘svjetlećem’ obliku krasiti ulaz u grad i rotor. “Novitet je i 100 kvadrata veće klizalište, ali i to što je program posvećen mladim obiteljima i mladima – od osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata. Ukupno će se održati 15 koncerata, a priprema se i ugostiteljski trg”, objašnjava. Samo neki od specijaliteta koji nas čekaju su specijaliteti s raclette sirom, bavarske kobasice, peciva sa zeljem i buncekom, fritule, kuhano vino i gin, tople rakije te još mnogo toga.

Ugostiteljski trg će se održati u neposrednoj blizini klizališta te će se predstaviti petero lokalnih ugostitelja s ponudom. Otvorenje ovogodišnjeg Adventa bit će u subotu, 2. prosinca kada će početi pravi božićni ugođaj u gradu. “Advent je vrijeme obitelji, radosti, mira i tolerancije i najljepših osjećaja. Orijentiran je na mlade obitelji, na Turopoljce, ali svakako pozivamo sve iz drugih gradova da dođu. Svake godine se penjemo na višu stepenicu, dodajemo dodatni impuls kako bi naši građani osjetili taj predivni ugođaj. Veće klizalište, raznolikija ponuda, više sadržaja i aktivnosti…Sve to su motivi da svake godine budemo još bolji.“, govori gradonačelnik Krešimir Ačkar te zahvaljuje svima na organizaciji.

Uz otvorenje Adventa održat će se i, ponovno, subotnji Petek na Gorice koji je prebačen zbog najave lošeg vremena. Na otvorenju će se održati i svečano paljenje lampica za koje vjerujemo da će biti poseban doživljaj. “Zagrijavanje počinje s Petkom na Gorice u subotu u Uredu Bake Božićnjak, a u 17 sati će se zapaliti adventska svijeća na Trgu Stjepana Radića, a od 18 sati će se paliti blagdanska rasvjeta i otvoriti klizalište. Nastupaju i mažoretkinje, a onda od 20 sati dolaze Gelato Sisters održati veseli koncert.”, dodaje Toth.

Dan nakon, u nedjelju 3.12., održat će se koncert Puhačkog orkestra DVD Velika Gorica, pod dirigentskom palicom Mire Taradi-a. Pripremili su repertoar s hrvatskim božićnim pjesmama i ponekim svjetskim hitom. Nakon koncerta Puhačkog orkestra DVD Velika Gorica nastupit će sastav Mungos Blues i njihovi učenici – Mungos – mlade snage.

Advent u Gorici će se i ove godine održati na nekoliko lokacija – u kupoli će se održavati programi, tu će biti Božićno selo, klizalište, Ured Bake Božićnjak i čitav park koji će biti ukrašen u prigodnom ugođaju. Park Plemenite općine turopoljske tako će postati pravi Vilenjački poligon, gdje će mališani moći sudjelovati u raznim igraonicama, radionicama, pogledati raznolike lutkarske i mađioničarske predstave.

Uz standardno bogat sportsko-animacijski program za najmlađe posjetitelje u Božićnom selu, na stranicama TZVG možete pratiti raspored događanja, ali i raspored za ostale adventske pozornice: u kupoli te u uredu bake Božićnjak. Toth dodaje i kako je ukrase izradio Nikola Faler koji će izraditi i slamnati portal za ulaz u Advent u Gorici.

Doček sv. Nikole i ostali programi

Posebne su pripreme i za doček svetog Nikole, ove godine uz mađioničarsku čarobnu predstavu mađioničara Joze Boze i dolazak svetog Nikole, koji je nekoliko vreća slatkiša pripremio za Goričke klince i klinceze.

Na adventskom sajmu moći ćete pronaći svakakve sitnice za ispod bora, za svoje najmilije, a najveselije će zasigurno biti u Božićnom selu gdje će i ove godine svakog dana vrijedni vilenjaci i tete pričalice pripremiti raznovrstan program za mališane.

Dan Grada uz koncert Prljavog kazališta

Podsjećamo, za Dan Grada, 13. prosinca, će se održati svečana Sjednica u 11 sati u Pučkom otvorenom učilištu, a prije toga i svečano otvorenje interpretativnog centra Muzeja Turopolja. Navečer će se održati Spravišće Plemenite opčine turopoljske i koncert Prljavog kazališta na Trgu Stjepana Radića.

Što nas sve čeka za Advent, objavljivat ćemo kako će se bližiti datumi.

Za sada donosimo popis svih koncerata:

2.12. Gelato sisters

3.12 MUNGOS BROTHERS BLUES BAND

8.12. DJ – AFTER WORK PARTY

9.12. Positivo band

10.12 Grupa Kings

15.12. DJ – AFTER WORK PARTY

16.12 DISCO MAGIC BAND

17.12. SKY GROOVE BAND

22.12. DJ – AFTER WORK PARTY

23.12. ZSA ZSA

29.12. DJ – AFTER WORK PARTY

30.12. Zakon šutnje

31.12. DJ PETAR JELUŠIĆ

31.12. TS LAJBEKI

5.1. DJ – AFTER WORK PARTY