Home Izdvojeno Beroš o situaciji u Gorici: Djevojčica je dobro, svi moramo biti svjesni...

Beroš o situaciji u Gorici: Djevojčica je dobro, svi moramo biti svjesni svoje odgovornosti

Osvrnuo se na situaciju o zabrinutoj majki koja je u samoizolaciji, a čija kćer je imala puknuće slijepog crijeva

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Na jutrašnjoj redovnoj konferenciji za novinare ministar Vili Beroš upitan je o situaciji s majkom iz Velike Gorice o kojoj pišu nacionalni mediji. Sporna situacija je ta da je zabrinuta majka nakon poziva u Goričku hitnu dobila informaciju kako oni ne mogu pomoći njenoj kćeri kod koje sumnja da se radi o puknuću slijepog crijeva. Uputili su je na Rebro s kojeg su je uputili na zaraznu i tek je na kraju završila u Klaićevoj bolnici gdje je, srećom, pravovremeno odrađena operacija i djevojčica je u redu. Ova situacija uznemirila je građane pa je o istoj bio upitan i ministar Beroš.

“Svi mi pojedinci u sustavu moramo biti svjesni svoje odgovornosti i uloge. Vrlo su detaljne i jasno složene upute otišle na teren. Dobra vijest je da je djevojčica, koja je imala upalu slijepog crijeva, operirana i urednog je oporavka. Pohvaljujem i ponašanje njene majke. Razgovarao sam i s ravnateljem KBC-a Zagreb, gospodinom Gornikom koji će mi poslati izvještaj o čemu se točno radilo jer je majka i njih prethodno kontaktirala. Sve okolnosti ću pretražiti i provjeriti je li postupano po uputama.”

Uz to je nadodao kako neprestano šalju upute primarnoj zaštiti i da su u procesu kreiranja punktova za zaštitu. “Po istoj metodi ćemo organizirati ambulante za visoku temperaturu i po ostalim gradovima.”, zaključio je.