Home Gospodarstvo Benzin i dizel pojeftinili, cijena autoplina ostala ista

Benzin i dizel pojeftinili, cijena autoplina ostala ista

PODIJELITE

Od danas je litra eurosupera 95 jeftinija za 19 lipa i kreće se između 9,03 kune i 9,06 kuna, ovisno o distributeru. Spremnik od 50 litara u posljednja dva tjedna pojeftinio je za 12,50 kuna.

Cijena eurodizela manja je za 12 lipa i sada se kreće između 8,47 i 8,50 kuna, ovisno o benzinskoj crpki. U posljednja dva tjedna spremnik od 50 litara dizela pojeftinio je 9 kuna.

Vozači koji koriste autoplin imaju razloga za zadovoljstvo. Nakon pet tjedana uzastopnog rasta, prekinut je negativan niz. Naime, noćas se nije mijenjala cijena ove vrste goriva, što je pozitivna stvar s obzirom na njezin rast proteklih tjedana.

– Nove cijene goriva u Hrvatskoj posljedica su pada cijena derivata na tzv. mediteranskom tržištu i povoljnog kretanja tečaja dolara i kune. S obzirom na to da se cijena sirove na svjetskim tržištima već nešto više od tjedan dana kreće oko 48 dolara po barelu s obilježjima blagog rasta, što bi moglo utjecati na rast cijena na Mediteranu te imajući u vidu rast tečaja dolara i kune (u utorak je tečaj bio 6,75, a prošlotjedni prosjek bio je oko 6,67) i ako se ovi trendovi nastave, možda bi idućega tjedna mogli očekivati blagi rast cijena goriva – najavio je portal cijenegoriva.info.