Home Gospodarstvo Barišić zatražio hitan sastanak s Jakovinom

Barišić zatražio hitan sastanak s Jakovinom

PODIJELITE

Nakon što je zaključak s Gradskog vijeća kojim se i vladajući i oporba protive predloženom Nacrtu uredbe o uslužnim područjima poslan u nadležno Ministarstvo poljoprivrede, gradonačelnik Dražen Barišić zatražio je hitan sastanak s ministrom Tihomirom Jakovinom. Iz Grada kažu kako je je rok za primjedbe po predloženim uslužnim područjima istekao 3. ožujka, a da očitovanja Ministarstva niti Vlade još nema.

– Rekao sam da našu vodu ne damo! To smo potvrdili i zaključkom Gradskog vijeća koje je bilo jedinstveno u stavu da Velika Gorica traži svoje samostalno uslužno područje. Podršku su nam dali i predsjednici svih gradskih četvrti i mjesnih odbora. Ne odustajemo i tražio sam jučer hitan sastanka s ministrom Jakovinom upravo na temu definiranja samostalnog uslužnog područja za Veliku Goricu – kaže Barišić.

Gradonačelnik ističe kako Velika Gorica udovoljava svim zakonskim uvjetima da bude samostalno uslužno područje i da će za to boriti svim dozvoljenim sredstvima jer bi „utapanjem“ Velike Gorice u Zagreb Goričanima voda poskupjela i do 80 posto, a sva komunalna infrastruktura koja danas vrijedi oko milijardu kuna bez naknade prešla u vlasništvo Zagreba.

10,36 KUNA U ZAGREBU, A U GORICI SAMO 2,28!

– Gorička VG Vodoopskrba uspješna je gradska tvrtka koja ima dovoljno kapaciteta opskrbljivati Veliku Goricu te općine Kravarsko, Orle i Pokupsko vodom, što dokazuje i činjenica da je upravo u Velikoj Gorici najniža varijabilna cijena vode, 2,28 kn, dok je u susjednom Zagrebu ta cijena 10,36 kn. Vlada mora uvažiti želje i potrebe nas Velikogoričana! Nije li apsurdno da se nas, koji godinama gradimo kvalitetan sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, sada kažnjava enormnim poskupljenjem upravo tih usluga i otimanjem naše vodoopskrbne infrastrukture?! – pita se Barišić koji je zatražio i sastanak s ministrom pravosuđa kako bi mu prezentirao zaključak Gradskog vijeća Velike Gorice kojim je podržana reorganizacija pravosuđa, ali i izražen stav da sjedište Općinskog suda bude u Velikoj Gorici, za što je Grad spreman izdvojiti i financijska sredstva.