Home Izdvojeno Barišić: “Kontinuirano radimo na ostajanju postojećeg ulaska u Zračnu luku”

Barišić: “Kontinuirano radimo na ostajanju postojećeg ulaska u Zračnu luku”

PODIJELITE

Na današnjoj sjednici Sabora, saborski zastupnik HNS-a i kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Goran Beus Richembergh poručio je kako se, po njegovim saznanjima, zbog otvorenja novog terminala Zračne luke zatvara dosadašnji pristup te otvara novi ulazni pravac iz smjera istoka, od Domovinskog mosta.

Također je poručio kako će Velikogoričani tako morati devet kilometara duže putovati do Zračne luke koja je na velikogoričkom teritoriju, ali da to može ugroziti gospodarsku stabilnost i turistički identitet grada Velike Gorice.

Kao odgovor na ove navode, stiglo je priopćenje iz Ureda gradonačelnika kako se ulaz za Goričane neće zatvoriti. Priopćenje vam donosimo u cijelosti.

“Građani Velike Gorice, a posebice naselja Pleso u Međunarodnoj zračnoj luci imat će partnera. Upravo s ciljem omogućavanja normalnog režima prometa, pa čak i poboljšanog za gospodarstvenike Plesa, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u stalnim je kontaktima s upravom Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, a posljednji sastanak na navedenu temu održan je jučer u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

– Za nekoliko dana bit će spreman Sporazum između Grada Velike Gorice i Međunarodne zračne luke kojim ćemo definirati mogućnosti prometa za naše Velikogoričane. Od samog početka, davanja suglasnosti na potrebne dozvole, Velika Gorica je inzistirala na ostajanju postojećeg ulaska u Zračnu luku i na tome kontinuirano radimo – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

Zlonamjerne objede pojedinih političara, kojima nije cilj dobrobit Velikogoričana nego samo promocija i prikupljanje jeftinih političkih bodova, sigurno ne vode konstruktivnim rješenjima pa ih je bespredmetno komentirati.

– Proteklih godina u Velikoj Gorici intenzivno radimo na privlačenju i ostvarivanju novih investicija, novih prilika i projekata koji za cilj imaju upravo nove mogućnosti za naše građane i naš grad. Zračna luka Franjo Tuđman, ne samo da je najveća investicija i najveći projekt cijeloj Hrvatskoj, već i rezultat intenzivnih napora u ostvarivanju novih perspektiva za razvoj gospodarstva, turizma ali i najvažnije, zapošljavanja naših građana. Velikoj Gorici ovakav projekt prije svega znači novi gospodarskih zamašnjak i otvaranje novih mogućnosti razvoja, a građanima znači nova radna mjesta, bolji životni standard i bolje prilike za razvijanje poslovanja – zaključio je gradonačelnik.”