Home Izdvojeno Barišić: Jučerašnji dan je povijesni za Hrvatsku i za demokraciju

Barišić: Jučerašnji dan je povijesni za Hrvatsku i za demokraciju

PODIJELITE

Hrvatska je jučer dobila novu Vladu. Na maratonskoj sjednici Sabora koja je trajala gotovo 14 sati bio je kao saborski zastupnik HDZ-a i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić. Za Kronike Velike Gorice komentirao je sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj je dano povjerenje mandataru Tihomiru Oreškoviću i ministrima.

– Jučerašnji dan u Saboru je bio dosta dug, netko bi mogao reći i naporan. U neku ruku bio je i povijesni i sasvim sigurno bio je od velikog značaja za Republiku Hrvatsku, posebno za demokraciju. Značajan je i za ono što Hrvatsku i Veliku Goricu u Hrvatskoj čeka u narednom razdoblju. Taj naš ne samo demokratski nego i gospodarski i ekonomski kotač jednostavno se mora pokrenuti.-rekao je Barišić.

Istaknuo je kako je program nove Vlade izazov kojeg svi moraju prihvatiti.

-Naš novi predsjednik Vlade, premijer Tihomir Orešković imao je prezentaciju pod nazivom ‘Prihvatimo izazove’. S njim na čelu, zajedno sa novom Vladom, ministrima, svi zajedno moramo prihvatiti izazove jer drugog puta nema. Bez obzira na sve teške riječi koje je on stojički primio, pojasnio, odbio, rekao je da je ipak prioritet hrvatski čovjek i da je on u fokusu što je jako dobro i da sve one teme koje su možda u javnosti bile prepoznate kao glavne teme su zapravo periferne u njegovom djelovanju i trebale bi biti periferne teme našega društva.- rekao je gradonačelnik.

Barišić na ulazu u Sabor

Fotografija: Facebook

Gradonačelnik je još jednom istaknuo da će se zalagati da se u Velikoj Gorici realizira što više državnih projekata.

-Očekujem i posvetit ću se tome da što više državnih projekata stigne u Veliku Goricu i da se sredstva koja u državni proračun uplaćuju velikogorički porezni obveznici u što većoj mjeri vrate u naš grad.-poručio je gradonačelnik putem svoje Facebook stranice.