Home Gospodarstvo Ako uzgajate turopoljske svinje ili konja posavca, prijavite se za potpore

Ako uzgajate turopoljske svinje ili konja posavca, prijavite se za potpore

PODIJELITE

Grad Velika Gorica raspisao je Natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u 2017. godini poljoprivrednim gospodarstvima za uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

– Potpora za uzgoj i držanje turopoljske svinje i hrvatskog posavca podrazumijeva subvencioniranje troškova hranjenja svinja, veterinarsko-zdravstvenu zaštitu, popravak ograde, izgradnju i održavanje hranilišta i prasilišta, obilježavanje i kastriranje svinja, te ostale troškove. Potpora iznosi 500 kuna po grlu svinje, ali ne više od 37,5 tisuća kuna po jednom korisniku te 300 kuna po grlu konja, ali ne više od pet tisuća kuna po korisniku – objasnili su u Gradu.Natječaju za dobivanje potpore male vrijednosti mogu pristupiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika i pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, koja su upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, imaju prebivalište, odnosno sjedište i bave se poljoprivrednom proizvodnjom na području Grada Velike Gorice te imaju dokaz o obavljenom ulaganju za koje traže potporu. Životinje moraju biti upisane u Jedinstveni Registar domaćih životinja (JRDŽ).

Što je sve potrebno priložiti te na koju adresu je potrebno dostaviti zahtjev možete doznati ovdje.

Natječaj je otvoren do 30.9.2017., odnosno do utroška sredstava, a sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, soba 407/IV ili na telefon 01/ 626 99 47.