Home Gospodarstvo AGRO OSKAR Ivan Palčić iz Vukovine u top 3 najboljih poljoprivrednika hrvatske

AGRO OSKAR Ivan Palčić iz Vukovine u top 3 najboljih poljoprivrednika hrvatske

Treće mjesto i ovacije prisutnih na završnoj svečanosti osvojio je Ivan Palčić iz Vukovine

PODIJELITE
Foto: Facebook, privatno

Priznanje za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u izboru Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede, osmo izdanje Agro Oskara – odlazi u Zagorje, u Vinipotok, gdje Tomislav Kuharić ima farmu muznih krava simentalske pasmine i dnevno proizvode oko 900 litara mlijeka, izvješćuje Večernji.hr.

Juraju Orehovcu iz Velike Bukovice u Varaždinskoj županiji pripalo je drugo mjesto.

Treće mjesto i ovacije prisutnih na završnoj svečanosti osvojio je Ivan Palčić iz Vukovine kod Velike Gorice u Zagrebačkoj županiji. Ivanu je osvojenu nagradu – ček na 10.000 kuna – uručio Mario Sedmak, urednik zabavnog programa na HRT-u, partneru projekta izboga za najbolji OPG.

–  Nisam očekivao, ali hvala svima koji su prepoznali naš rad i trud – kaže Ivan Palčić koji je u Samobor došao u pratnji mlađe sestre Dore.

Iako je naš Ivan stopostotni invalid i nakon prometne nesreće od prije petnaest godina u invalidskim je kolicima, nije klonuo duhom i danas obrađuje oko 60 hektara zemlje, sije  kukuruz, pšenicu ječam i zob, uljanu repicu, soju i tritikale. Bavi se i izvlačenjem drva iz šume te prodajom drva za ogrjev. K tome je i član atletskog kluba Uspon iz Velike Gorice, baca disk, kuglu i koplje, ponekad zaigra i stolni tenis. Jedino što mu u životu nedostaje je – još zemlje.