Home Izdvojeno Advent u Gorici: Na jednom mjestu donosimo sve programe, koncerte, ponude i...

Advent u Gorici: Na jednom mjestu donosimo sve programe, koncerte, ponude i doživljaje

Da ne morate tražiti, popisali smo za vas sve datume predstava, koncerata, pronašli ponudu, cijene i sve drugo što bi vas moglo zanimati

PODIJELITE

Nakon otvorenja prošlog vikenda, Advent u Gorici svakoga dana nudi zanimljive aktivnosti za najmlađe, ali i zanimljiv sadržaj za sve generacije. Na blagdan Svetog Nikole, u utorak, za sve je bilo besplatno klizanje, a najmlađe je darivao upravo Sveti Nikola uz Krampusa.

Iako vremenska prognoza ovih dana možda i ne poziva na šetnju, bogat program Božićnog sela i gastronomska ponuda mogli bi vas natjerati da se predomislite. Evo što sve možete doživjeti na Adventu u Gorici.

Ugostiteljska ponuda

Među ugostiteljima koji se predstavljaju ove godine na Adventu u Gorici i čije specijalitete možete isprobati su Cheese ‘n’ go, Hyperion Winter Pub, Meat4Meet, Slavonska kuća, Bavarska kuća, Pri Jojeku, Chelos i Stari podrum. Isprobajte ukusne gastronomske delicije i zasladite se na njihovim kućicama.

Radnim danom nude i promotivne cijene za vrijeme happy houra, a o tome možete pročitati dalje u tekstu.

Koncerti

Advent u Gorici ne bi bio potpun bez dobre glazbe i zabave. U planu je nekoliko koncerata koji će se održavati na tribini pored Muzeja. Koncert za Dan grada, 13. prosinca, kada nam na pozornicu stiže Petar Grašo održat će se na Trgu Stjepana Radića. Ostali koncerti bit će u Parku Plemenite općine turopoljske. Evo što nas sve čeka:

 • 9.12. Antonela Đinđić
 • 10.12. The Trio
 • 15. i 22.12. Afterwork party
 • 16.12. Tamburaški sastav Lajbeki
 • 17.12. Bruno & Ana
 • 18.12. Gelato sisters
 • 21.12. Mungos Brothers Blues Band mlade snage
 • 23.12. Duo La Papa

Ured Bake Božićnjak i prodaja rukotvorina

Ured Bake Božićnjak

Za vrijeme adventa, sve do Badnjaka, bit će otvoren Ured Bake Božićnjak tik do Centra za posjetitelje. Velikogorička Udruga za razvoj kreativnog stvaralaštva DIVA do petka, 9. prosinca, u njoj priprema prodajnu izložbu rukotvorina i ukrasa, kako ne biste lutali u potrazi za darovima za pod bor. Ured je otvoren od 17 do 22 sata.

U petak 09.12. u 18 i 19 sati ne propustite zabavne radionice izrade božićnih kuglica u decoupage tehnici. Prijavite se za sudjelovanje na e-mail: udrugadiva@gmail.com.

Božićno selo i Vilenjački pogon za mališane

U sklopu Božićnog sela organizirano je Božićno selo i Vilenjački pogon u kojem će vilenjaci i tete pričalice svakog dana do 31. prosinca pripremati raznovrsni program za mališane. Na redu su brojne igraonice, radionice, lutkarske i mađioničarske predstave.

U programu su tako Pisanje pisama Djedu Božićnjaku, dječje predstave, sportske vilenjačke igraonice, pričanje priča Tete pričalice i drugo. Ovo su predstave koje će se održati:

 • 10.12. Čudesan safari
 • 16.12. Drama u SOBinjaku
 • 17.12. Ljubica Zubica, Sladoledar
 • 18.12. Kišni razdraganci
 • 20.12. Kako je vilenjak spasio Božić
 • 23.12. Najbolji od svih Božića

Happy hour na adventskim kućicama

Ovog tjedna, sve do petka 9. prosinca, na adventskim kućicama traje happy hour od 11 do 13 sati. U tom periodu će ugostitelji nuditi posebnu ponudu jela po promotivnim cijenama: Cheese’n’Go nudi Hot dog za 20 kuna i kobasicu u pecivu za 30 kuna, a Winter Pub “Hyperion” Velika Gorica nudi fritule s Nutellom i kavu s mlijekom za 35 kuna.

Winter Pub Hyperion

U neposrednoj blizini Centra za posjetitelje otvoren je Winter Pub Hyperion gdje ćete do 8. siječnja moći uživati u vrućim koktelima, odličnoj hrani, jedinstvenom adventskom ambijentu i super glazbi. Rade svakog dana od 10 sati do ponoći, a vikendom do 2 sata ujutro.

Interpretacijske adventske šetnje

Foto: Mario Žilec

Za malo drugačiji adventski ugođaj odlučite se na interpretacijsku šetnju našim krajem. Održat će se 10. i 17. prosinca od 17 sati u Parku Plemenite općine Turopoljske. Interpretacijske šetnje odličan su način za saznati nešto novo o našem gradu i Turopolju, a u njima iznova uživaju i djeca i odrasli.

Klizalište

Foto: Josip Škof

Klizalište u sklopu Adventa u Gorici ove je godine veće te je dodana staza. Radno vrijeme klizališta je radnim danom od 15 do 22 sata, a vikendima od 8 do 22 sata. Za vrijeme školskih praznika klizalište će raditi od 8 do 22, a na Božić, Štefanje, Novu godinu i Sveta tri kralja od 14 do 22 sata.

Cijena: 20kuna ako imate svoje klizaljke ili 25 kuna ako plaćate ulaznicu i klizaljke.

Izložbe

U sklopu Adventa u Gorici otvorit će se tri izložbe. Izložba svečanih nošnji Hrvatske iz fundusa FA Turopolje već je otvorena u Centru za posjetitelje. Večeras, 7. prosinca otvara se izložba Svije(s)t baštine u Muzeju Turopolja. Od 19. prosinca će u Centru za posjetitelje biti postavljena izložba jaslica Učeničke zadruge OŠ Eugena Kvaternika.

Advent u Muzeju Turopolja

U Muzeju Turopolja održavaju se božićni programi – zanimljive radionice i interaktivne pričaonice, a ugostit će i koncerte naših mladih glazbenika. Muzej Turopolja pripremio je vlastiti kalendar sa zanimljivim radionicama čiji će sadržaj do trenutka vašeg dolaska u muzej ostati iznenađenje. Radionice se održavaju svaki radni dan u razdoblju od 8. do 22. prosinca. Ujutro ih možete posjetiti od 10 do 12 sati, a popodne od 16 do 18 sati. Radionice su u potpunosti besplatne.

Pozivaju da se pridružite i na božićnim pričaonicama. Na Dan grada, 13. prosinca u 18 sati priče će nam pričati naša sugrađanka i poznata hrvatska književnica Željka Horvat-Vukelja. Gospođa Željka je od 1989. godine do danas održala više od tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama. Specijalnost su joj pričokazi, koje je osmislila kao novu književno-scensku formu, kombinaciju priče i scenskog igrokaza u kojem publika aktivno sudjeluje.

Zatim, 15. i 21. prosinca od 18 sati u goste dolazi teta pričalica i vrhunska pripovjedačica Ivana Zrilić, čiji interaktivni programi osvajaju djecu, ali i nešto starije posjetitelje. Ivana će nakon svojih priča održati i dječje radionice.

U Muzeju Turopolja održat će se dva koncerta (javna sata) Umjetničke škole Franje Lučića – 8. prosinca u 19:30 sati i 12. prosinca u 19:30 sati. Svoje vještine pokazat će nam učenici Odjela za gitaru i tamburu. Svi programi održavaju se u prostorijama stalnog postava Muzeja Turopolja (prvi kat) i potpuno su besplatni.