Home Izdvojeno 35 osoba s invaliditetom dobilo priznanja za uspješno završenu edukaciju

35 osoba s invaliditetom dobilo priznanja za uspješno završenu edukaciju

PODIJELITE

Dodjelom priznanja završene su edukativne radionice u sklopu europskog projekta ‘Izobrazba osoba s invaliditetom kao priprema za posao u ukrasnoj hortikulturi’, koji se provodi na razini Zagrebačke županije.

edukosi1

aa35 osoba s invaliditetom koji su od listopada na Agronomskom fakultetu sudjelovali na pripremi za posao u ukrasnoj hortikulturi, dobili su priznanja za uspješno završenu edukaciju. Riječ je o IPA projektu vrijednom oko 213 tisuća eura kojeg s 95 posto sufinancira Europski socijalni fond.

– Bilo nam je drago i željeli bismo se svima zahvaliti, osobito studenticama i osoblju što su nam omogućili ovaj projekt i nadam se da će nas ponovo pozvati ako će biti prilike – rekao je učenik Branimir Milanković.

edukosi2– Nadam se da ste puno toga naučili, nama je bilo jako lijepo družiti se ovdje sa vama i pokazivati vam sve vježbe vezane uz ukrasnu hortikulturu. Već sam pričao s kolegicama o tome koliko ćete nam nedostajati. Očekujem da ćemo ponovno imati sličnu radionicu na koju ćemo vas pozvati. Ići ćemo prema tome da se program certificira te se nadamo da će se nastaviti – poručio je koordinator projekta Hrvoje Grajner prilikom podjele priznanja.

Učenici su na edukaciji stekli znanje o tome kako uzgojiti i njegovati biljku te kako je razmnožiti. Na vježbama su sijali sjeme, presađivali i sadili biljke te pratili njihov daljnji rast. Imali su prilike vidjeti i na koji se način biljke mogu iskoristiti u dekorativne svrhe, odnosno kako se pojedini dijelovi biljke suše i rade prigodne blagdanske dekoracije. Sve biljke koje su posijali, ponijeli su sa sobom kući ili u svoje matične institucije.

edukosi3

aa– Sve što su napravili ponijet će kući kako bi se nastavili brinuti o biljkama. Kada narastu doći ćemo ih pogledati – kazala je studentica Agronomskog fakulteta Eni Mimica.

– Uzgajajući i dalje biljke, za osobe s težim stupnjem invaliditeta hortikultura ima terapijski učinak – dodao je koordinator Hrvoje Grajner.