Home Vijesti 245 učenika Zagrebačke županije imalo je svog pomoćnika u nastavi

245 učenika Zagrebačke županije imalo je svog pomoćnika u nastavi

Održana je završna konferencija povodom završetka četverogodišnjeg projekta „Prsten potpore III“ zahvaljujući kojem su i učenici srednjih škola Velike Gorice dobili svoje pomoćnike u nastavi

PODIJELITE

Danas se održala završna konferencija povodom završetka četverogodišnjeg projekta „Prsten potpore III“. Zahvaljujući ovom projektu su za 245 učenika s teškoćama u razvoju bili osigurani pomoćnici u nastavi te su oni tako bili u mogućnosti redovito pratiti nastavni program.

Projekt se provodio od 1. kolovoza 2017. do 31. srpnja 2021. godine, nositelj je bila Zagrebačka županija, a partneri na projektu su bili 43 osnovne i srednje škola kojima je osnivač Zagrebačka županija uključujući i srednje škole u Velikoj Gorici.

Kroz četverogodišnje razdoblje za 245 učenika bilo je angažirano 219 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik, za čiji je rad utrošeno 21 milijun kuna. Od navedenog iznosa 10 milijuna kuna osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, dok je preostalih 11 milijuna kuna osigurala Zagrebačka županija.

Cilj projekta je bio da se neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogući postizanje boljih obrazovnih postignuća i uspješnija socijalizacija učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurava njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.”, objašnjavaju iz Županije.

Trenutno je objavljen i novi poziv za pomoćnike u nastavi koji je otvoren do 16. kolovoza. Pronaći ga možete OVDJE.

O benefitima ovog projekta na inkluzivnost i socijalizaciju učenika s teškoćama u razvoju govori i dokumentarni film učenika i nastavnika Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića „Mi još učimo/ We are still learning“. Kratki film, koji je 2019. godine dobio je treću nagradu nacionalnog natječaja „Moja inkluzivna priča“ Agencije za mobilnost i programe Europske unije, možete pogledati ovdje.