Home Kultura 15. velikogorički Brass festival pod pokroviteljstvom Predsjednika RH

15. velikogorički Brass festival pod pokroviteljstvom Predsjednika RH

Pokroviteljstvo Predsjednika RH još jedno je priznanje našem festivalu koji ima sve veće značenje u promociji Hrvatske i kroz kratko se vrijeme etablirao kao nezaobilazna točka svjetskih vrhunskih umjetnika

PODIJELITE

Velikogorički brass festival ove se godine održava od 24. do 29. lipnja, a odvijat će se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića.

Ovogodišnji 15. po redu Brass festival okupit će brojne sastave iz cijeloga svijeta – Mađarske, Turske, Portugala, Rusije, Slovenije… te značajna glazbena imena, a program je pomno biran.

Među ostalima, nastupit će Sergei Nakariakov, izraelsko-ruski izvođač kojeg zovu „Paganini na trubi“ – etablirani i cijenjeni umjetnik koji je postavio nove granice mogućeg u glazbi. Posjetitelji će moći uživati i u koncertima Golden Horn Brassa, SzegEd TRombone ENsemblea, nezaobilaznog Simfonijskog puhačkog orkestra OSRH, a u goste nam stiže još jedan Rus – Andrei Ikov, prvi trubač znamenitog Bolshoi Teatra.

Festival je do sada okupio mnoge svjetske vrhunske glazbenike s područja limenih puhačkih instrumenata kao i vodeće skladatelje za limena puhačka glazbala. Riječ je o jedinstvenom festivalu u Hrvatskoj, a samo ih nekoliko takve vrste postoji u svijetu.

Pokroviteljstvo Predsjednika RH još jedno je priznanje Velikogoričkom brassu koji ima sve veće značenje u promoviranju Hrvatske van njenih granica i kroz kratko se vrijeme etablirao kao nezaobilazna točka svjetskih vrhunskih umjetnika.