Home Gospodarstvo Županija: Bespovratnih 7 milijuna kuna za poduzetnike

Županija: Bespovratnih 7 milijuna kuna za poduzetnike

Već ovog tjedna bit će raspisan i natječaj za COVID potpore vrijedan 2 milijuna kuna

PODIJELITE

Zagrebačka županija raspisala je natječaje za dodjelu 7 milijuna kuna bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti. Natječaj je otvoren do 1. travnja 2021. godine.

– U gospodarski najizazovnijoj godini podržali smo naše poduzetnike s rekordnim iznosom bespovratnih potpora, a uz njih čvrsto stojimo i dalje. Ove godine na natječaj se ponovno mogu prijaviti i poduzetnici početnici, a obzirom da je određeni dio poslovnih subjekata i dalje zbog pandemije zatvoren, već ovog tjedna bit će raspisan i natječaj za COVID potpore. Ohrabruje podatak o broju zaposlenih koji je u kriznoj 2020. godini bio za 1500 veći u odnosu na prethodnu godinu – rekao je župan Stjepan Kožić.

Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, web shopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos potpore iznosi do 15.000 kuna.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva za proizvodne i neproizvodne djelatnosti nalazi se ovdje, a za poduzetnike početnike ovdje. Više informacija o načinu prijave i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći OVDJE.