Home Gospodarstvo Županija ove godine daje 370.000 kuna udrugama za zaštitu okoliša i prirode

Županija ove godine daje 370.000 kuna udrugama za zaštitu okoliša i prirode

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 40.000 kuna

PODIJELITE

U 2022. godini Zagrebačka županija poduprijeti rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 370.000 kuna. Na natječaj se mogu javiti udruge upisane u Registar udruga RH koje djeluju najmanje jednu godinu u RH i neprofitne organizacije upisane u Registar neprofitnih organizacija, a koje su programski usmjerene na zaštitu okoliša i prirode.

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 40.000 kuna.

Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će edukativni projekti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te projekti koji promoviraju životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada. Također, prednost će imati projekti koji rade na očuvanju zaštićenih područja i drugih zaštićenih prirodnih vrijednosti kroz projekte revitalizacije te čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje ponovnog nastajanja, projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša (zrak, tlo i vode), kao i projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 29. travnja 2022. godine. Više o uvjetima natječaja možete doznati OVDJE.