Home Gospodarstvo Županija osigurala 600 tisuća kuna za projekte braniteljskih udruga

Županija osigurala 600 tisuća kuna za projekte braniteljskih udruga

PODIJELITE

Zagrebačka županija objavila je da će temeljem javnog natječaja dodijeliti 600.000 kuna udrugama proizašlim iz Domovinskog rata za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Natječaj je otvoren do 7. ožujka 2022. godine.

Cilj natječaja je jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije putem njihovih programa i projekata, koji se odnose na socijalno i psihološko osnaživanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, podizanje učinkovitosti skrbi o socijalno ugroženim i teško bolesnim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te promicanje vrijednosti Domovinskog rata.”, objašnjavaju iz Županije.

Potpora dobivena natječajem za pojedini program i projekt može iznositi najmanje 5.000 kuna, a najviše 80.000 kuna. Prijavitelj može prijaviti i ugovoriti najviše jedan program ili projekt u okviru ovog javnog natječaja. Korisnici moraju biti stanovnici Zagrebačke županije.

Prijave na natječaj moguće su na dva načina – elektronski i poštom. Više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/VI, Zagreb te na brojeve telefona: 01/6009-485 i 01/6052-865. Više informacija se nalazi ovdje.