Home Gospodarstvo Županija i ministarstvo poljoprivrede povećali sredstva za potpore poljoprivrednicima. Ukupno je preko...

Županija i ministarstvo poljoprivrede povećali sredstva za potpore poljoprivrednicima. Ukupno je preko 25 javnih natječaja

U pitanju je ukupno preko 25 javnih natječaja za poljoprivrednike

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Prošlog tjedna je izglasan rebalans proračuna Zagrebačke županije na kojoj je odlučeno da će se sredstva za bespovratne potpore u poljoprivredi povećati s 6,5 na 7,7 milijuna kuna. Kako bi ostvarili potporu, poljoprivrednici se trebaju javiti na javni poziv. Maksimalan iznos potpore je 150.000 kuna, a poziv je otvoren do 15. studenog ove godine.

Sredstva se dodjeljuju za ulaganja, edukaciju, razvoj..

Potpore se dodjeljuju za ulaganja u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje.”, navode iz Županije. Potpore se mogu dobiti i za edukaciju i stručno osposobljavanje, razvoj proizvodnje i marketing, ulaganje u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti i usluga na ruralnom području poput vinotočja i kušaonica, ulaganja u sektor šumarstva i drugo.

Korisnici županijskih potpora mogu biti mikro, mala i srednja poduzeća, poduzetnici, pravne i fizičke osobe s područja Zagrebačke županije. Više o samim prijavama, uvjetima i kriterijima možete pronaći na stranicama Zagrebačke županije OVDJE.

Osim Županijskih natječaja, novi natječaji Ministarstva poljoprivrede su povećani na 650 milijuna kuna, a namijenjeni su poljoprivrednim gospodarstvima u sektoru svinjogojstva, poljoprivrednicima koji se bave proizvodnjom povrća u plastenicima/staklenicima te uzgojem voća. U pitanju je 27 natječaja, unutar čega se potencijalnim korisnicima na raspolaganje stavlja 2,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava.