Home Izdvojeno Županija dodjeljuje 1,1 milijun kuna manifestacijama značajnim za turističku ponudu

Županija dodjeljuje 1,1 milijun kuna manifestacijama značajnim za turističku ponudu

PODIJELITE
Foto: Dario Drvodelić

Zagrebačka županija dodijelit će 1,1 milijun kuna potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije u ovoj godini. Pravo na potporu mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području.

– Podnositelj zahtijeva može prijaviti i ostvariti potpore za najviše dvije manifestacije, a potpora može iznositi do 75 posto prihvatljivih troškova manifestacije za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Gradovi i općine mogu ostvariti od 50 do 100 posto iznosa vrijednosti projekta ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100.000 kuna po pojedinom korisniku – istaknuli su u Zagrebačkoj županiji.

Sredstva iz natječaja mogu biti namijenjena za sufinanciranje najma opreme, nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja, najma prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanih uz organizaciju, troškove smještaja, putne troškove, troškove promocije, usluge zaštitarske službe i
druge troškove.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2017. godine. Kako se prijaviti i koje dokumente treba priložiti pogledajte ovdje.