Home Gospodarstvo Županija daje gradovima i općinama dva milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije

Županija daje gradovima i općinama dva milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije

Župan Kožić istaknuo je samo mali dio projekata čiju je dokumentaciju sufinancirala Zagrebačka županija, a među kojima je i reciklažno dvorište u općini Orle

PODIJELITE

Zagrebačka županija putem javnog poziva u vrijednosti dva milijuna kuna sufinancirati će u 2021. godini troškove izrade projektne dokumentacije za projekte koji će se financirati iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, programa EU i ostalih izvora. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 2. studenoga 2021. godine.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog javnog poziva su gradovi i općine s područja Županije, a sufinanciraju se dokumenti poput studije izvodljivosti, analize troškova i koristi, tehnički elaborati, glavni i izvedbeni projekt i sl.

Župan Kožić istaknuo je samo mali dio projekata čiju je dokumentaciju sufinancirala Zagrebačka županija, a među kojima je i reciklažno dvorište u općini Orle.

– Bez dokumentacije, koja često iziskuje značajna sredstva, nema EU projekata! Posebno veseli kad vidimo da sredstva koja su dodijeljena našim gradovima i općinama imaju vidljive tragove na terenu. Reciklažno dvorište u općini Orle otvoreno je početkom ove godine, izgradnja sportske dvorane u Zaprešiću je praktički završena, a vrtić u Jalševcu Nartskom u Rugvici je u odmakloj fazi gradnje – rekao je župan Kožić.

Visina iznosa sufinanciranja troškova izrade projektne dokumentacije utvrđena je sukladno indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Svaki prijavitelj može prijaviti najviše 4 dokumenta za sufinanciranje, a maksimalan iznos potpore po jednom prijavitelju iznosi 280 tisuća kuna.

Tekst javnog poziva i upute za prijavitelje nalaze se ovdje.