Home Gospodarstvo Županija daje 3,5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora

Županija daje 3,5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora

Maksimalan iznos sredstva koji gradovi/općine mogu ostvariti je do milijun kuna, a postotak sufinanciranja ovisi o indeksu razvijenosti

PODIJELITE

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 3,5 milijuna kuna za razvoj poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 2. studenoga 2021. godine.

Poticajna sredstva dodjeljuju se gradovima i općinama za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za infrastrukturu u zoni, ali i za izgradnju i uređenje energetske, komunalne, prometne i komunikacijske infrastrukture do zone i u zoni te uređenje okoliša. Također, sredstva se dodjeljuju i za izradu projektne dokumentacije, za izgradnju i opremanje poduzetničkih inkubatora te uređenje zemljišta i okoliša uz inkubator.

– Na području Zagrebačke županije trenutno ja aktivna 31 poslovna zona, a u njihov razvoj od 2001. godine samo je Zagrebačka županija uložila oko 50 milijuna kuna. Pribrojimo li tome državna te gradska i općinska sredstva ta brojka je višestruko veća. Da se ova strategija pokazala ispravnom najbolje pokazuje broj investicija u našim zonama koji kontinuirano raste – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Neke od tvrtki koje posluju u poduzetničkim zonama na području Zagrebačka županije su Rimac Automobili, König metali, IKEA, Designer outlet Croatia, Logistički centar Kaufland, Lagermax, Distributivno-logistički centar RALU, Bikemont, PIP itd.

Maksimalan iznos sredstva koji pojedini korisnik može ostvariti je do milijun kuna, a postotak sufinanciranja ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine. Tako, za projekte jedinica lokalne samouprave (JLS) I., II., III. i IV. stupnja razvijenosti Zagrebačka županija može izdvojiti do 100% iznosa vrijednosti projekta, za gradove i općine V. i VI. stupnja razvijenosti maksimalni iznos sufinanciranja iznosi do 80% ukupne vrijednosti, dok one najrazvijenije JLS koje se nalaze u VII. i VIII. skupini razvijenosti mogu ostvariti maksimalnu potporu do 60% iznosa vrijednosti.

Prijava projekata se vrši isključivo elektronički, putem sustava ePrijave. koji je dostupan na poveznici  na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija u sustav za prijavu projekata.

Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od sedam dana od dana ispunjavanja ePrijave, (bez već prethodno u sustav učitane propisane dokumentacije), preporučenom poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo i fondove EU, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 001 Zagreb s naznakom „Prijava za sufinanciranje poticanja razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora u Zagrebačkoj županiji za 2021. godinu“. Također, prijavni obrazac može se i poslati preporučenom poštom ili osobno predati u pisarnici Zagrebačke županije koja se nalazi na već spomenutoj adresi u prizemlju.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve gradove i općine na svom području da svoje prijave dostave najkasnije do 2. studenoga 2021. godine. Više o Javnom pozivu i uvjetima možete pročitati OVDJE.