Home Izdvojeno Zubar više nije bauk, djeca zube redovito peru

Zubar više nije bauk, djeca zube redovito peru

Danas je Svjetski dan oralnog zdravlja, pa su djeca učila o higijeni zuba

PODIJELITE
Ljubica Zubica djeci je pokazala kako treba prati zube

O važnosti čistih i zdravih zuba zubari nas podsjećaju svaki dan, posebno kad k njima stignemo natečeni, sa zuboboljom, a onda je možda već i prekasno. Prevencija karijesa počinje od malih nogu, pa tako već djeca u vrtiću uče kako pravilno prati i njegovati zube.

Na današnji dan, Dan oralnog zdravlja, Grad Velika Gorica u suradnji s dječjim vrtićima, školama i Stomatološkom ordinacijom Gmaz organizirala je edukativnu predstavu i druženje sa stomatolozima. Kroz lik Ljubice Zubice, kojeg je utjelovila Ana Katulić, mališani su naučili (neki se i podsjetili) zašto je i kako važno čuvati i čistiti zube, koje sve zube imamo u ustima, koliko imamo mliječnih, a koliko trajnih zubi, te koja je hrana dobra za naše zube, a koja je može oštetiti.

“Više od 95 posto karijesa nastaje zbog nepranja zubi i zato je jako važno da zube održavamo i redovito peremo. Kao što peremo ruke poslije jela tako treba i prati zube, nakon svakog obroka, ujutro i navečer. Najbolja je četkica ona koja se upotrebljava”, govori nam dr.stom.Kaja Gmaz. Danas više pojam zubara djeci i nije tako strašan, oni rado posjećuju svog doktora za zube i s njim se druže, potvrđuje nam zubarica Gmaz koja je sa suradnicima i suradnicama razveselila mališane te im podijelila nove četkice za zube.