Home Najave ZMAG Najavio konferenciju o dobroj ekonomiji uz inspirativne prave priče

ZMAG Najavio konferenciju o dobroj ekonomiji uz inspirativne prave priče

Događanje će se moći pratiti putem interneta, a u fokusu će biti postojeći modeli dobre prakse iz Hrvatske i svijeta

PODIJELITE

Idućeg tjedna, u utorak 20. travnja, će se u organizaciji Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) održati konferencija o dobroj ekonomiji. Sukladno mjerama ograničen je broj sudionika, no događanje će se moći pratiti uživo i putem interneta na ZMAG-ovim Facebook i YouTube kanalima.

Ovogodišnje izdanje Konferencije o dobroj ekonomiji predstavlja inspirativne priče i modele dobre prakse razvoja gradova prema principima društvene i solidarne ekonomije iz Hrvatske i Europe. Dio je ovo projekta Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju koji promovira i zagovara društvenu i solidarnu ekonomiju u Hrvatskoj te, kroz multisektorsku suradnju, potiče participativni pristup u kreiranju javnih politika za poboljšanje kvalitete života i upravljanje održivim ekonomskim i društvenim razvojem u lokalnoj zajednici.

U fokusu stvarne inspirativne priče

 

Konferencija o dobroj ekonomiji svake godine okuplja aktiviste i pojedince koji stvaraju i žive različite oblike alternativne ekonomije, grade modele dobre ekonomije i svojim radom podržavaju i ojačavaju lokalne zajednice i društva te upravljaju poduzetničkim i ekonomskim procesima na održiv i solidaran, etičan i društveno koristan način. U fokusu svakog izdanja su stvarne inspirativne priče i postojeći modeli dobre prakse iz Hrvatske i svijeta, a tema ovogodišnje konferencije bit će razvoj gradova i općina Republike Hrvatske prema principima društvene i solidarne ekonomije.

Na događanju će sudjelovati predstavnici gradova iz EU te domaći i europski stručnjaci, istraživači, praktičari, donositelji odluka i društveni poduzetnici koji se bave društvenom i solidarnom ekonomijom, razvojem održivih zajednica i kreiranjem transformativnih politika.

Svi zainteresirani imat će priliku poslušati govornike koji posvećuju svoj rad korištenju ekonomije u dobre svrhe, podjednako prema zaposlenicima, lokalnoj zajednici, okolišu, ekosustavima i budućim generacijama te, u konačnici, pokretanju pozitivnih promjena u društvu.