Home Izdvojeno “Živimo u suptilno prikrivenom ropstvu”

“Živimo u suptilno prikrivenom ropstvu”

PODIJELITE

– Ljudi žive u strahu i grču. Ljudsko je kvalitetno vrijeme brutalno ukradeno, odnosno ispunjeno i izbombardirano kontaminiranim sadržajima zbog kojih i mi jedni prema drugima nerijetko postajemo otrovni, da ne kažem opasni, objasnio je  izvor inspiracije za pjesmu njen autor i pjevač Mel Camina Zlatko Majsec.

Mel Camino, autorski bend iz Velike Gorice, snimio je spot za svoju novu pjesmu „Homo homini lupus“. Prvi je to singl trećeg albuma „Avion bez uzletne piste“ koji će svjetlo dana ugledati u svibnju.

SNIMANJE VIDEO SPOTA

Bend postoji već osam godina, a svoju glazbu opisuju kao kombinaciju  britanskog popa, psihodelije te disco ritmova. Kako to zapravo zvuči može se čuti i u novoj pjesmi čiji video spot ovdje možete pogledati.

– Za snimanje smo unajmili obiteljski kamiončić na kojem smo se redatelj spota Tvrtko Vidokk i ja kvalitetno smrzavali cijeli dan. Tvrtko je zbilja neviđeno usredotočen na svoj posao. Inače sam poznat kao priličan tiranin, ali ovo je bilo prvi put da sam skoro počeo moliti: „Dosta, ne mogu više!“. Bilo je to, naime, prilikom snimanja scene u kojoj sam poput nadobudnog kaskadera cijelim gornjim dijelom tijela visio s kamiona, prepričao nam je Majsec.