Home Kultura Zdenko Bašić ne želi da zaboravimo na mogute, čuvare našeg kraja, pa...

Zdenko Bašić ne želi da zaboravimo na mogute, čuvare našeg kraja, pa ih je ilustrirao u svojoj novoj slikovnici

Sutra, 18. lipnja održava se predstavljanje slikovnice "Moguti – zaboravljena priča čuvara turopoljskih lugova"

PODIJELITE
Foto: Facebook

Ovog četvrtka imate priliku sudjelovati na predstavljanju slikovnice Zdenka Bašića “Moguti – zaboravljena priča čuvara turopoljskih lugova” u nakladništvu Muzeja Turopolja u sklopu Biblioteke zaboravljenih priča Perunfest.

Ova slikovnica prekrasnih i maštovitih ilustracija na edukativni način pripovijeda o staroj zaboravljenoj priči iz naše turopoljske baštine. O slikovnici će u četvrtak pričati autor Zdenko Bašić i stručnjaci koji su doprinijeli njenom stvaranju.

Moguti su mitska stvorenja iz Turopolja. Spominju se prvenstveno kao čuvari pojedinih sela, mjesta. Štitili su od opasnosti kada bi to bilo potrebno, ljudi bi ih zazivali da im pomognu u slučaju bolesti ili gladi. Postoje legende čak i da su spašavali od Turaka. Vezani su bili za hrastove, a za njih je bilo specifično i da mogu upravljati munjama

Nakon predstavljanja ispred Muzeja Turopolja imat ćete priliku razgledati izložbu ilustracija na otvorenom. Promocija će se održati sutra, 18. lipnja u 18 sati ispred Muzeja Turopolja. Uz izložbu na otvorenom, moći ćete pronaći i knjigu za sebe po promotivnoj cijeni i još pokoje iznenađenje pod hrastovima u centru Turopolja.