Home Izdvojeno Zbog sigurnosti pješaka brzina kretanja u Kučama bit će 40 kilometara na...

Zbog sigurnosti pješaka brzina kretanja u Kučama bit će 40 kilometara na sat

Obilježit će se i novi pješački prijelaz na križanju Ulice Svetog Fabijana i Nazorove ulice.

PODIJELITE
Foto: Kuče/Facebok

Zbog povećanja sigurnosti pješaka, brzina kretanja kroz cijelo naselje Kuče bit će ograničena na 40 kilometara na sat. Obilježit će se i novi pješački prijelaz na križanju Ulice Svetog Fabijana i Nazorove ulice. To je dogovoreno na prijedlog nekoliko nezavisnih vijećnika te uz potporu svih ostalih vijećnika Mjesnog odbora Kuče.

Razlog ovim izmjenama bila je još jedna u nizu prometnih nesreća. Prometna nezgoda dogodila se u petak, 27. listopada kada je nepoznato vozilo izletjelo s ceste te udarilo u prometni znak. – Molimo vozače da brzinu prilagode vremenskim uvjetima i ograničenju brzine jer kada netko nastrada bit će prekasno – poručili su mještani putem Facebook stranice Kuče.

Razgovarali smo i s mještaninom Kuča koji nam je ispričao zašto dolazi do prometnih nesreća na tom dijelu mjesta. – Na toj prometnici zadnjih 20-ak godina smrtno je stradalo nekoliko ljudi, čak i djece. Mještani su pokrenuli inicijativu da se nešto napravi po tome pitanju kako bi se povećala sigurnost. Cesta je široka, dobra i ravna, ali ima nekoliko zavoja na kojima dolazi do izlijetanja automobila. Između ulaza u mjesto i crkve vozači voze velikom brzinom. Primjerice, netko iz smjera Donjeg Podotočja dođe velikom brzinom, ulazi u Kuče, nakon zavoja je pješački prijelaz i problem je ako ne uspore. Vozači počnu kočiti tek pred crkvom, a brzine su preko 100 kilometara na sat. Počnu kočiti 50-ak metara pred zavoj i tako izlete s ceste – objasnio je Kristijan Kos.

Vozači su na ovoj prometnici izlijetali automobilima i motorima, a znalo se dogoditi da, osim ljudi, stradaju parkirani automobili, ali i automobili koji izlaze s ceste, a za sve je kriva neprilagođena brzina.