Home Crna Kronika Zbog izbjegavanja vožnje na označenim biciklističkim stazama, biciklisti platili kaznu od 300...

Zbog izbjegavanja vožnje na označenim biciklističkim stazama, biciklisti platili kaznu od 300 kuna

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica u petak i subotu posebnu pozornost posvetili su prekršajima koje čini biciklisti. Kaznili su njih 13 zbog vožnje na neoznačenim biciklističkim stazama, a kazne je dobilo i šestero vozača koji su parkirali svoja vozila upravo na biciklističkim stazama. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama biciklisti su za navedeni prekršaj morali platiti 300 kuna kazne, kao i vozači zbog nepropisnog parkiranja.

– S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala. Naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja – izvijestili su iz PP Velika Gorica.

Cilj akcije bio je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnje bicikala po biciklističkoj stazi.