Home Izdvojeno Zbog biciklističke utrke CRO Race od danas privremena regulacija prometa

Zbog biciklističke utrke CRO Race od danas privremena regulacija prometa

PODIJELITE

Počevši od danas, 27. rujna pa sve do 2. listopada 2022. hrvatskim cestama vozit će se sedma po redu međunarodna biciklistička utrka CRO Race.

Biciklisti će u šest dana prijeći više od 1000 kilometara vozeći lokalnim, županijskim i državnim cestama te će, uz izravan prijenos na Eurosportu, i ove godine kadrovi prirodnih i kulturnih ljepota Hrvatske obići sve kontinente putem prijenosa uživo u 130 zemalja.

Privremena regulacija prometa

Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa, u razdoblju od 10:30 do 17 sati te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Grad Zagreb-Velika Gorica

U gradu Zagrebu će privremena regulacija prometa od 13:30 do 16:30 biti na snazi na dionici: Slavonska avenija – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Miramarska cesta – Miramarski podvožnjak – Antuna Mihanovića – Gundulićeva – Hebrangova – Ilica – Mesnička – Ulica Tita Brezovačkog – Trg svetog Marka – Ulica 29.X.1918. – Opatička ulica– Ilirski trg – Jurijevska ulica – Mlinarska cesta –Medvedgradska – Ivana Tkalčića – Kaptol – Ulica Tome Bakača – Vlaška – Trg Evrope – Vlaška – Ulica Junija Palmotića – Ulica Ruđera Boškovića – Ulica Andrije Hebranga – Trg Republike Hrvatske – Masarykova – Gundulićeva

Zabrana zaustavljanja i parkiranja u gradu Zagrebu bit će na snazi od 2. listopada od 6:00 do 16:30 sati u Gundulićevoj ulici (zapadna parkirališta na dijelu od Mihanovićeve do Hebrangove), T. Brezovačkog (od Mesničke do Trga sv. Marka), Opatička (od ul. 29.X.1918. do Demetrove), Medvedgradska (istočna parkirališta južnije od Vrančićeve), Tkalčićeva (od TC Kaptol do Mikleušićeve)

Na Trgu A. i V. Mažuranića te Trgu Republike Hrvatske bit će na snazi zabrana parkiranja od 1. listopada 2022. od 18:00 sati do 2. listopada 2022. u 20:00 sati.

Također se ukidaju taxi stajališta od 6:00 do 16:30 sati u Mesničkoj ulici i Vlaškoj ulici zapadno od Palmotićeve te na Trgu Republike Hrvatske

Ukida se i autobusno stajalište od 12:00 do 16:30 sati u Palmotićevoj ulici (južno od Vlaške) i Trgu Republike Hrvatske

U prekidu će biti i tramvajske linije koje prometuju Ilicom od Trga bana Jelačića do Frankopanske od 12:00 do 16:30 sati te će se promet preusmjeravati obilaznim pravcima.

Za više informacija klliknite OVDJE