Home Crna Kronika Zaustavljen pijani 20-godišnjak, oduzeta mu vozačka

Zaustavljen pijani 20-godišnjak, oduzeta mu vozačka

U tri dana provođenja akcije Policija je utvrdila četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nepropisnog parkiranja, dva prekršaja nepropisne brzine...

PODIJELITE

Policija je ovoga vikenda imala pune ruke posla u akcijama „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“ u kojima su zaustavljali i alkotestirali vozače, a onima pod utjecajem alkohola privremeno je oduzeta vozačka dozvola te su isključeni su iz prometa. Dobar je to način prevencije i upozorenja, posebice mladim vozačima i tim više nakon nedavne prometne nesreće u Zagrebu u kojoj je 20- godišnji mladić autmobilom ubio dvije osobe.

I u goričkoj je akciji najviše alkohola u krvi imao zaustavljeni 20-godišnjak za volanom. On je zaustavljen u ulici Slavka Kolara kod prometnog čvora Kušanec u subotu iza ponoći. 20-godišnji mladić imao je 1,11 promil alkohola te mu je izdan prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola te je isključen je iz prometa.

A u tri dana provođenja akcije Policija je utvrdila svega četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Do 0,5 promila imalo je dvoje vozača, jedan prekršaj do 1,00 i jedan do 1,50 promila.

Osim toga, tijekom provođenja akcije utvrđeno je i sedam prekršaja nepropisnog parkiranja, dva prekršaja nepropisne brzine, jedan prekršaj vožnje bez položenog vozačkog ispita, jedan prekršaj nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu. Ukupno je u akciji utvrđeno 19 raznih prometnih prekršaja, a tijekom njenog provođenja nije se dogodila ni jedna prometna nersreća, javljaju iz Goričke policije.