Home Izdvojeno Zasluženo: Ovo su vaši sugrađani koji su dobili nagrade Grada za iznimna...

Zasluženo: Ovo su vaši sugrađani koji su dobili nagrade Grada za iznimna djelovanja

Odabrano je desetero iznimnih građana i skupina

PODIJELITE

Na jučerašnjoj Sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je usvojen Prijedlog o dodjeli javnih priznanja Grada Velike Gorice. Nakon temeljitog razmatranja Povjerenstvo je odlučilo dodijeliti 10 nagrada i to Povelju Grada velike gorice za životno djelo, četiri Nagrade Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića, jednu Nagradu Grada Velike Gorice Krčka vrata, dvije Nagrade Grada Velike Gorice „Zlatna turopoljska podgutnica” i dvije Nagrade Grada Velike Gorice Turopoljsko srce.

Povelja Grada Velike Gorice za životno djelo pripala je Katici Matković Mikulčić. Gospođa Katica poznatija kao Katja, ostavila je neizbrisivi trag kao promotor kulture u javnom prostoru te u brojnim pisanim publikacijama i izdavačkim projektima. Kao kreativna osoba dala je osobni autorski doprinos velikogoričkom kulturnom krugu, objavila je autorske knjige s turopoljskom tematikom, uređivala monografije, leksikone te objavljivala tekstove u lokalnim i nacionalnim publikacijama i časopisima. Dugogodišnjim kulturnim djelovanjem sudjelovala je, inicirala, osmislila i vodila veliki broj kulturnih projekata kojima je prezentirala i promovirala kulturnu baštinu Turopolja i Grada Velike Gorice.

Nagrada Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića pripala je Turopoljskoj udruzi skauta TUR, Silvi Golemac-Mihanović, Krunoslavu Milatoviću i Željku Mihalju. Nagrada Grada Velike Gorice “Krčka vrata” pripala je Iliji Juriću, a nagrada “Zlatna podgutnica” Kulturno umjetničkom društvu Dučec iz Mraclina te Draženu Lučanu. Nagrada Turopoljsko srce pripala je Buvljakušama i Društvu žena Buševec.

Za nagrađene bit će organizirana i svečana dodjela za Dan grada.