Home Izdvojeno Zanimljiv kazališni miks u Buševcu

Zanimljiv kazališni miks u Buševcu

Ovogodišnji "Kaj buš" nije ponudio klasične predstave, a proširio je i ponudu

PODIJELITE

Na Noć kazališta već tradicionalno smo se zaputili u Buševec. Tamo su svake godine u ovo vrijeme susreti kazališnih amatera kajkavskog govornog područja “Kaj buš”. Ipak, Kaj buš je ove godine ponudio pomalo drugačiji, ali nikako lošiji, kazališni program. Uz kajkavsko društvo iz Kalinovca stigli su i čakavci, s otoka Ugljana, pa i Crnogorci. MI smo stigli na zadnju izvedbu, onu crnogorsku. Umjesto najavljenog “Hotela Promaja” na sceni smo vidjeli isječke iz buduće monodrame Teatra 303, s ravnateljem teatra Draganom Buzdovanom u glavnoj ulozi. Dinamični, zanimljivi, ali prije svega zabavni isječci buduće monodrame tek su nakratko bili ispresijecani pjesmom, starim evergreenima uz koje je i publika ispod glasa zapjevala (pa i autorica ovog teksta i to dan kasnije)

“Smijeh je lijek i mi želimo da se publika bar nakratko nasmije i zaboravi probleme, ali isto tako sa satirom opominjemo one koje bi trebali, one na vrhu”, govori Buzdovan. I zaista, publika se od srca smijala formama i vicevima koje je “provaljivao” jedan od Buzdovanovih likova.

“Vjerujem da su ljudi bili zadovoljni, da su se opustili, zabavili te da im se svidio ovaj večerašnji miks kojim smo im ponudili nešto novo”, zaključuje predsjednik OSS-a Buševec, Nenad Rožić.