Home Gospodarstvo Zagrebačka županija za razvoj poduzetništva daje 3,2 milijuna kuna bespovratnih potpora

Zagrebačka županija za razvoj poduzetništva daje 3,2 milijuna kuna bespovratnih potpora

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje poduzetništva u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 29. svibnja, a vrijedan je 3,2 milijuna kuna.

– Prijaviti se mogu mikro i mali subjekti malog gospodarstva, a za pojedine mjere i srednji subjekti malog gospodarstva koji su registrirani isključivo kao obrti, a koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije te prijavljuju projekt koji se realizira na području Zagrebačke županije – poručuju iz Zagrebačke županije.

Maksimalni iznosi bespovratnih potpora kreću se od 15 do 100 tisuća kuna, ovisno o mjeri za koju se korisnik prijavljuje. Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika i za žene poduzetnice, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

– Kako bi zainteresiranim poduzetnicima olakšali postupak prijave na natječaj, Upravni odjel za gospodarstvo održat će javne konzultacije u prostorijama Zagrebačke županije u srijedu, 3. svibnja, u petak, 12. svibnja te u utorak, 23. svibnja od 9 do 11 sati – poručuju iz Županije.

Natječaj, upute za prijavljivanje te obrasci zahtjeva nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije.