Home Izdvojeno ZAGREBAČKA U NOVOM RUHU Gradonačelnik potvrdio: Razmišljamo i o rotoru

ZAGREBAČKA U NOVOM RUHU Gradonačelnik potvrdio: Razmišljamo i o rotoru

Na površini od 5,5, tisuća kvadrata postavljena je i popravljena signalizacija, biciklističke staze, uređena autobusna stajališta

PODIJELITE

Jednim trakom na izlazu iz grada, Zagrebačkom ulicom, vozili smo se većinu ljetnih mjeseci. Vozačima to nije smetalo, promet se odvijao gotovo nesmetano, a ono što nas je ovih dana dočekalo dokaz je kako se strpljenje isplatilo. Novoobnovljen dio Zagrebačke ulice, od Kolodvorske, Hrvatske bratske zajednice pa sve do Dobriline u dužini 560 metara dobio je novi asfalt. Na površini od 5,5, tisuća kvadrata postavljena je i popravljena signalizacija, biciklističke staze, uređena autobusna stajališta.

„Ulica je ovime dobila sigurniji protok, a i obnova je bila nužna jer je desna strana bila devastirana svakodnevnim prolaskom autobusa i težih vozila“, govori gradonačelnik Dražen Barišić koji dodaje kako Grad u budućnosti u ovom djelu razmišlja i o učinkovitijem prometnom rješenju u vidu rotora.

Ipak, za sad je to tek želja i ideja koja, kako kaže gradonačelnik, zahtjeva širu strategiju prometnog razvoja grada. No, kružni tok na križanju Zagrebačke, HBZ-a i Kolodvorske, nešto je što u bližoj budućnosti svakako možemo očekivati.