Home Gospodarstvo Za vrtiće u ruralnim područjima Zagrebačka županija osigurala milijun kuna

Za vrtiće u ruralnim područjima Zagrebačka županija osigurala milijun kuna

Na natječaj se mogu prijaviti jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti

PODIJELITE

Javnim natječajem koji je otvoren do početka ožujka, Zagrebačka županija osigurava milijun kuna najslabije razvijenim općinama sa svog područja s ciljem podizanja kvalitete predškolskog odgoja i naobrazbe. Na natječaj se mogu prijaviti jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije svrstane od I. do IV. skupine razvijenosti.

“Iako predškolsko obrazovanje nije u nadležnosti županije već gradova i općina, ovo je jedna u nizu mjera s kojima želimo pomoći našim manje razvijenim jedinicama lokalne samouprave da zadrže stanovništvo na ruralnom području.”, govori župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te dodaje da će Županija ove godine svojim gradovima i općinama bespovratno dodijeliti 27 milijuna kuna.

Kriteriji po kojima će se dodjeljivati sredstva su indeks razvijenosti općine te broj polaznika programa predškolskog odgoja i naobrazbe. Maksimalan iznos potpore po polazniku, odnosno djetetu, je 4.000 kuna.

Intenzitet potpore varira od 60 do 100 posto po polazniku ovisno o području jedinice lokalne samouprave.

Više o prijavama i Javnom natječaju možete pronaći OVDJE.