Home Gospodarstvo Za vikend se održava prvi “Volim eko”, Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije

Za vikend se održava prvi “Volim eko”, Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije

Degustirajte i kupite eko proizvode te saznajte o velikom potencijalu našeg grada po pitanju ekološke proizvodnje

PODIJELITE

U Velikoj Gorici će se za vikend održati prvi Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije u organizaciji Zagrebačke županije i Udruge za razvitak ekološke poljoprivrede, zaštite okoliša i ruralnog prostora Z-EKO.Na sajmu će se predstaviti ekološki proizvođači s certificiranim eko proizvodima. Posjetitelji će moći kupiti i degustirati proizvode, upoznati proizvođače i pitati sve što ih zanima.”, govori nam Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Zagrebačke županije te se nada da će se ovaj festival ponavljati godinama.

Dodaje i kako Velika Gorica ima velik potencijal da u idućih deset godina postane prvi grad u Županiji i cijeloj državi koja ima vlastite prirodne resurse. Velik je broj i ekoloških proizvođača županije upravo iz našeg grada. “Ekološka priroda je najbolji način kako ostvariti suživot i osigurati sve za buduće generacije. To može osigurati hranu koja je zdravija, kvalitetnija te vrjednija.”, dodaje o važnosti ekološkog uzgoja.

Osim na prodajno-izložbenom dijelu, posjetitelji će na Festivalu moći sudjelovati u okruglom stolu, čuti stručne savjete te degustirati raznovrsne ekološke proizvode poput eko batata, eko vina i eko čaja. “Predstavit će se studije koje će pokazati što će biti za deset godina te će se predstaviti i David Pejić sa svojim najstarijim hrvatskim eko-imanjem Bio Zrno. Ukupno će se predstaviti 29 izlagača od kojih je većina iz Zagrebačke županije. Predstavit će se i Distributivni centar koji nudi svoje usluge proizvođačima, a koji bi mogao biti odlična podloga projekta prehranjivanja djece u vrtićima i školama eko hranom.”, zaključuje Kraljičković.

Program Festivala će se održati u Srednjoj strukovnoj školi od 10 do 17 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.