Home Izdvojeno Za programe zaštite prirode i okoliša možete dobiti do 40 tisuća kuna

Za programe zaštite prirode i okoliša možete dobiti do 40 tisuća kuna

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode Zagrebačka županija ove će godine poduprijeti s 250 tisuća kuna. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 6. travnja ove godine, a mogu se javiti udruge i druge neprofitne organizacije upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji, aktivno djeluju na njenom području i programski su usmjerene na zaštitu okoliša i prirode.

– Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će programi i projekti koji će provoditi aktivnosti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te educirati i promicati životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada (recikliranje, kompostiranje, odvojeno prikupljanje otpada). Također, prednost će imati projekti koji će uključivati škole i vrtiće u programe vezane uz ekologiju, zaštitu okoliša i održivi razvoj, projekti čišćenja divljih odlagališta otpada i uspostave mjera za sprečavanje njihovih ponovnih nastojanja te pilot-projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije – objasnili su u Zagrebačkoj županiji.

Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5 tisuća kuna, a najveći iznos 40 tisuća kuna. Inače, na području Zagrebačke županije trenutno djeluje 60 udruga za zaštitu okoliša i prirode. S obzirom na interes iskazan proteklih godina te razinu kvalitete programa i ove godine se očekuje realizacija brojnih kvalitetnih projekata. Više o svemu doznajte ovdje.