Home Vijesti Vukovinski osnovnoškolci odlični na olimpijadi u poznavanju engleskog jezika

Vukovinski osnovnoškolci odlični na olimpijadi u poznavanju engleskog jezika

Riječ je o međunarodnom natjecanju na kojem sudjeluje oko 50 zemalja

PODIJELITE

Učenici Osnovne škole Vukovina sudjelovali su na međunarodnom 10. jubilarnom natjecanju iz engleskog jezika – HIPPO. Natjecali su se u poznavanju jezičnih vještina s učenicima iz cijele Hrvatske te ostvarili odlične rezultate. Na međunarodnoj olimpijadi sudjeluje oko 50 zemalja svake godine.

Učenici su se uspješno kvalificirali za polufinalni krug u svakoj zastupljenoj kategoriji. Učenica Eva Gotal natjecat će se u kategoriji Hippo 1, učenica Marija Kos u kategoriji Hippo 2, učenici Noa Grgić i Petar Burazor u kategoriji Hippo 3, a priključit će im se i srednjoškolka Marta Trgovac, njihova bivša učenica i vanjska kandidatkinja, kao natjecateljica u kategoriji Hippo 4.

Polufinale će se održati online u Osnovnoj školi Vukovina 8. travnja 2022. Organizatori natjecanja su Global Input i Global Hippo Association te ovom međunarodnom olimpijadom žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava.