Home Gospodarstvo FOTO Gorica ima novi vrtić! Objekt u Maloj Buni spreman za mališane

FOTO Gorica ima novi vrtić! Objekt u Maloj Buni spreman za mališane

Traju radovi na širenju kapaciteta u Lukavcu i Podbrežnici, Dubranec će dobiti vrtić, a uskoro se očekuje i otvaranje lokacije u Goričanki

PODIJELITE

U Maloj Buni su završeni radovi na objektu vrtića, dugogodišnjeg sna stanovnika Bune i okolnih mjesta. U navedeni vrtić sada će biti smješteno 40-ak djece u dvije odgojne skupine. “Prostorije, kao i cijeli vrtić su uređene po najvišim standardima. Uređen je i sportski objekt, prostor za iznajmljivanje te je uređeno parkiralište kako bi se olakšao pristup roditeljima.”, objašnjava gradonačelnik Krešimir Ačkar na današnjem obilasku. Investicija je ovo vrijedna oko četiri milijuna kuna koja uključuje kompletan sportski centar i navedeni parking.

Međutim, unatoč visokoj cijeni investicije, gradonačelnik napominje kako povećanja cijene vrtića za roditelje neće biti.Jedni smo grad u Hrvatskoj koji je dao potpuno besplatan vrtić za roditelje za tri mjeseca. Najavili smo intenciju prema tome vrtić bude apsolutno besplatan. To nam je prioritet i od toga sigurno nećemo odustati. Bez obzira na povećanje cijene energenata i poskupljenja, cijena vrtića u Velikoj Gorici može i bit će samo niža, ne viša.”, navodi Ačkar te dodaje da će se iduće godine, sukladno potrebama, ponovno nekoliko mjeseci biti besplatan vrtić.

S izgradnjom dječjih vrtića se neće stati. Kapaciteti se šire u Lukavcu, a dobivena je i građevinska dozvola za izgradnju vrtića u Dubrancu u sklopu škole. U Goričanki radovi kasne zbog ponavljanja natječaja, no gradonačelnik vjeruje da će se do studenog već otvoriti vrtić za 50-ak djece. Do kraja mjeseca se očekuje završavanje radova na proširenju vrtića u Podbrežnici.