Home Izdvojeno OD VRATA DO VRATA Kreće podjela kompostera!

OD VRATA DO VRATA Kreće podjela kompostera!

Svakom korisniku koji živi u kući bit će ponuđena mogućnost odlaganja biorazgradivog otpada u za to predviđenu posudu

PODIJELITE

VG Čistoća počinje s podjelom kompostera za obiteljske kuće na području Velike Gorice i okolice. Dio je to projekta “Od vrata do vrata” u kojem se potiče odvajanje otpada na kućnom pragu, a s ciljem uspostave novog cjelovitog sustava gospodarenja otpadom.

S podjelom kompostera VG Čistoća kreće u ponedjeljak 20.siječnja 2020., a svakom korisniku koji živi u kući bit će ponuđena mogućnost odlaganja biorazgradivog otpada u za to predviđenu posudu ili kompostiranja u vlastitom dvorištu.

Kompostiranjem, ne samo da ćete količine otpada smanjiti za 30 posto već će vam i računi za odvoz biti manji, kažu u VG Čistoći. Naime, stupanjem na snagu novog cjenika javne usluge, ako imate komposter- nećete plaćati odvoz i zbrinjavanje biootpada, te ćete tako smanjiti iznos računa.

“Cilj navedenih promjena je uspostava boljeg javnog, kvalitetnog, postojanog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i zaštitom javnog interesa”, poručuju iz Čistoće.

Ako niste kod kuće na dan podjele kompostera, javite se (kao i za sve druge informacije) na komposteri@vgcistoca.hr ili dođite osobno na adresu Kneza Ljudevita Posavskog 45