Home Crna Kronika Vozio gradom s 2.37 promila alkohola u krvi

Vozio gradom s 2.37 promila alkohola u krvi

PODIJELITE

Kao što smo najavili prošli tjedan, tijekom vikenda policija je pojačano nadzirala prometnice u sklopu akcije ‘Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga’. Upozorenje nažalost nije došlo do svih vozača pa je tako policija na području zagrebačke uprave evidentirala 1 247 prometnih prekršaja, od čega je 220 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 201 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 220 vozača.

Među njima je i rekorder akcije uhvaćen u Velikoj Gorici. 37-godišnjaka je policija zaustavila u nedjelju u 4.48 sati u Ulici Matije Magdalenića. Alkotestiranjem je utvrđeno da je u krvi imao čak 2.37 promila alkohola u krvi. Tako je Dan grada proveo na zagrebačkim Oranicama gdje je zadržan na otrežnjenju u jedinici za zadržavanje i prepratu.alkoholizam,-pijenjeNi 27-godišnja vozačica u novozagrebačkom naselju Kajzerica nije bolje prošla. Nakon što ju je policija zaustavila u Ulici Radoslava Cimermana u petak u 23.35 sati izmjerena joj je koncentracija od 1.59 promila alkohola u krvi te je isključena iz prometa i odvedena na triježnjenje.

Iz PUZ-a su istaknuli da je za vrijeme akcije evidentirano 18 žena-vozačica koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, 20 osoba je smješteno u posebne prostorije dok se nisu otrijeznile. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane četiri osobe, svi testovi bili su negativni.