Home Velikogoričani na djelu Volonterski centar Velika Gorica spreman za nove akcije

Volonterski centar Velika Gorica spreman za nove akcije

PODIJELITE

Otkako je predstavljen javnosti početkom prosinca 2017. godine, Volonterski centar Velika Gorica u suradnji s partnerima odradio je niz akcija. Tako su s Goričkim klubom mladih proveli akciju u sklopu Dana borbe protiv HIV-a. Druga akcija bila je akcija Udruge ”Ti si ok” u kojoj su izradili kalendar i album fotografija 13 drvenih kapela Turopolja. Fotografije su na radionicama izradili učenici Srednje strukovne škole. U prosincu je  održana humanitarna akcija Goričkog kluba mladih ”Humanitarni stand up za Marinu”. U siječnju je Muzej Turopolja uz podršku Volonterskog centra Velika Gorica okupio šest mladih volonterki koje su se uključile u manifestaciju ”Noć muzeja”, a Volonterski centar je pomogao i KUD-u ”Čiče” u provedbi akcije ”Uredimo i označimo ulaz u Etno naselje Novo Čiče”.

Nakon svih ovih uspješno provedenih akcija, Volonterski centar spreman je za nove. Tako planiraju uređenje prostora za učenike u Srednjoj strukovnoj školi i Zrakoplovnoj školi, uskršnje radionice Ekonomske škole i Muzeja Turopolja, uređenje okoliša u Novom Čiču, Vukovini i Kosnici, uređenje ulaza u Udruzi ”Suncokret”, akcija O.Š. Eugena Kumičića te radionice Gradske knjižnice Velika Gorica.

Zahvaljujući suradnji s Maraton klubom Velika Gorica, Volonterski centar okupio je 13 volontera srednjoškolaca koji će svoju volontersku pomoć dati pri održavanju nadolazeće 26. Turopoljske trke.

Svi zainteresirani građani i organizatori volontiranja mogu nas kontaktirati posredstvom web stranice www.vc-vg.info, e-maila vcvg@zamisli.hr ili bez najave doći u prostor Volonterskog centra Velika Gorica  u Dom kulture Galženica, na adresi Trg Stjepana Radića 5, drugi kat svakog utorka od 9 do 17 sati te četvrtkom od 12 do 18 sati gdje se nalazi stručno i educirano osoblje za podršku razvoju volonterstva na području grada Velike Gorice -pozvali su iz Volonterskog centra Velika Gorica.

Volonterski centar Velika Gorica je projekt kojeg provodi Udruga ”Zamisli” u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i KUD-om ”Čiče” na području grada Velike Gorice, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.