Home Vijesti Volonterski centar Kupa u posjeti i razmjeni iskustva u Istri

Volonterski centar Kupa u posjeti i razmjeni iskustva u Istri

U Puli su se upoznali sa radom i izazovima sa kojima se susreću, naučili nešto novo i dobro se zabavili

PODIJELITE

Članovi Volonterskog centra Kupa posjetili su Volonterski centar Istra te ovime nastavili svoje aktivnosti uživo po projektu. Osim provedenih radionica Menadžment volontera i Potvrda o kompetencijama stečenim volontiranjem koje su provedene u dva grada na području LAG-a Vallis Colapis, za primjer dobre prakse i razmjenu iskustva posjetili su i Istru.

Podsjetimo, LAG Vallis Colapis u ovom projektu ima osam partnera – Grad Ozalj, Općina Žakanje, Općina Netretić, Općina Pokupsko, Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj, Osnovna škola Žakanje, Osnovna škola Rečica, Osnovna škola Netretić i Centar za socijalnu skrb Karlovac.

U Puli su se upoznali sa radom i izazovima sa kojima se susreću, pogotovo nakon 2020. godine, razmijenili iskustva, razgovarali o volonterstvu, naučili nešto novo i dobro se zabavili.

Također su se upoznali sa jedinstvenim poduzećem u Republici Hrvatskoj, a koje je osnovano s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom i njihove integracije u društvo na području ugostiteljstva i poljoprivrede – Bistro Punkt! “Bilo nam je vrlo drago čuti iskustvo gđe. Danijele Kasumović Maružin, vlasnice bistroa i poslodavacu godine za osobe s invaliditetom, o ideji koja je danas razvijena u društveno poduzetništvo te o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, iskustvima, ostvarenim suradnjama, dobivenim nagradama, humanitarnom djelovanju, ali i ponekim izazovima sa kojima se susreću u radu.”, govore iz Volonterskog centra.

Dan je bio vrlo produktivan te vjeruju da će im dobivene informacije i iskustvo biti od iznimne pomoći u daljnjem radu.