Home Izdvojeno VODIČ KROZ GASTRO Gastro mapa- tko gdje i što kuha!

VODIČ KROZ GASTRO Gastro mapa- tko gdje i što kuha!

Kotlovinu priprema 37 ekipa, a tu su i druge udruge, nogometaši, žene, srednjoškolci, humanitarci...

PODIJELITE

Na Gastru se uvijek traži tanjur više pa je i Turistička zajednica Velike Gorice proširila ponudu. Uz gastro delicije koje pripremaju ugostitelji moći ćete omastiti brk i ponudom udruga.

Gulaš, štrukli, kolači…

DVD Bilje sprema perklet, DVD Dugi rat dolazi s pašticadom, gorička Hvidra sprema gulaš, Društvo žena Anđela Lovreković iz Mraclina štrukle, a neće nedostajati ni finih domaćih kolača koje pripremaju KUD Gradići, Društvo žena Novo Čiče i udruga Vukovina u srcu.

Kosnica brani naslov, kotlovinu priprema 37 ekipa

Vatrogasci pripremaju kotlovinu tako da će i ovog domaćeg specijaliteta biti na pretek. Kotlovina će se krčkati u 37 kotlova! Tu su ekipa Grada Velike Gorice (koji pripremaju i čobanac), DVD Veliki Jadrč, DVD Ribnica, Fašnička udruga Žir, KUD Stari Grad Lukavec (koji će kuhati i gulaš), DVD Kuče, DVD Markuševec Turopoljski, DVD Lazina Čička, DVD Lukavec, DVD Donja Lomnica, DVD Velika Mlaka, DVD Kurilovec, DVD Staro Čiče, DVD Šiljakovina, DVD Velika Gorica koji uz kotlovinu peku i ribice, zatim DVD Drnek, DVD Velika Buna, DVD Strmec Bukevski, DVD Čička Poljana, tu su i lanjski pobjednici DVD Kosnica koji brane naslov, DVD Mičevec, DVD Vukovina, DVD Turopolje, DVD Rakitovec, Caffe bar Kod Rojca, KUU Turopoljska tradicija iz Kosnice, Pčelarska udruga Turopolje, udruga Izvorni običaji, KUD Veseli Prigorci iz Jasenovca, NK Kupa iz Pokupskog, udruga Mali prijatelji, UO Grada Zagreba, Udruga vinara i vinogradara Grozd te Plemenita općina Turopoljska.

Na natjecanju u pripremanju najbolje Turopoljske kotlovine završnu riječ imaju vrhunski kuhari Tomislav Špiček i Ante Martić, za voditeljski dio programa zaduženi su Davor Dretar Drele i Ana Katulić, a za glazbeni TS Harmonija.

Posebna ponuda za gotovinu i donacije

I to nije sve, tu je i posebna ponuda za gotovinu, odnosno donacije i to na štandu KUD-a Čiče koji pripremaju šarana na rašljama, roštilj i sarmu, za gotovinu pripremaju i Kod brke (Wok by Matija) a stiže i humanitarna udruga Buvljakuše koje će spremati brudet, gulaš i kolače, te VG Legacy gdje ćete moći dobiti odličnu porciju graha i još puno toga.

Kuponi i cijene

Kupone za hranu moći ćete kupiti na tri lokacije u kućicama (pogledajte na karti) i to po sljedećim cijenama:

30 kuna- ugostitelji u pagodama

25 kuna- kotlovina, gulaš, ribice i ostala ponuda udruga

5 kuna- slastica