Home Izdvojeno Vjekoslav Kovačić i Đurđa Havidić dobitnici nagrade Zagrebačke županije

Vjekoslav Kovačić i Đurđa Havidić dobitnici nagrade Zagrebačke županije

PODIJELITE

Zagrebačka županija obilježila je svoj dan, svečanom sjednicom kojoj su prisustvovali brojni visoki uzvanici i gosti, među njima i premijer Andrej Plenković.

„Zagrebačka županija, koja se ubraja u naše najveće županije, jedan je od važnih ekonomskih pokretača razvoja cijele Hrvatske. Tristo tisuća ljudi u širem zagrebačkom prstenu predstavlja ogroman potencijal razvoja, a ovdje su i veliki gradovi koji privlače mlade obitelji. Zagrebačka županija pulsira, ona je dinamična, otvaraju se nova radna mjesta, a mnogi ulagači, domaći i strani, ovdje vide svoju perspektivu“, rekao je Plenković.

Na svečanu sjednicu stigli su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, saborski zastupnici s područja Zagrebačke županije, župani i gradonačelnici,  te mnogi drugi uzvanici i gosti.

Dodijeljena su i javna priznanja Zagrebačke županije, od kojih su dva otišla u Veliku Goricu, točnije u Mraclin i Mlaku.

Povelja Zagrebačke županije dodijeljena je Mraclincu Vjekoslavu Kovačiću Kovi za njegov dugogodišnji rad na kulturnom i društvenom području u Mraclinu, posebice kroz rad KUD-a Dučec čiji je bio dugogodišnji predsjednik, a i danas je član Upravnog odbora, ali i brojnih drugih mraclinskih udruga. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena Đurđi Havidić iz Velike Mlake.

Više pročitajte OVDJE

 

Foto: Zagrebačka županija