Home Izdvojeno Za vikend stiže još jedna izložba malih životinja

Za vikend stiže još jedna izložba malih životinja

PODIJELITE

Udruga uzgajatelja malih životinja ”Turopolje” u petak otvara trodnevnu izložbu malih životinja. U DVD-u Hrelić u Ulici Svetoga Mateja 91 u Dugavama u Novom Zagrebu, na 14. Međužupanijskoj i 8. Županijskoj izložbi malih životinja moći će se razgledati više od 400 primjeraka, a bit će i revijalno izlaganje.

– Predstavit će se 210 golubova, 120 peradi, 100 ptica i papiga i 18 kunića, dok će revijalno biti izloženi gmazovi, zmije i pauci – rekao nam je Božidar Antolović, predsjednik Udruge uzgajatelja malih životinja ”Turopolje”. Kao i prijašnjih godina, i ove će biti prezentirane neke nove vrste. – Ove godine imamo novu koku, sva je crna, ima crni kljun, crno perje, a riječ je o azijskoj koki imena Ayam Cemani. Kod golubova će se vidjeti pojedini primjerci s nekim novim bojama – rekao je Antolović.

Na izložbi će sudjelovati izlagači iz Sisačko-moslavačke županije, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije. Izložbene primjerke ocjenjivat će suci Zbora sudaca Hrvatskog saveza Udruge uzgajatelja malih životinja. Izložba će biti otvorena u petak 5. siječnja od 15 do 20 sati, u subotu 6. siječnja od 10 do 20 i u nedjelju 7. siječnja od 8 do 14 sati. Ulaz za djecu je besplatan, a za odrasle simboličnih 10 kuna.