Home Crna Kronika Vikend rekorder: Muškarac (33) u Markuševcu Turopoljskom napuhao 2,44 promila

Vikend rekorder: Muškarac (33) u Markuševcu Turopoljskom napuhao 2,44 promila

PODIJELITE

Tijekom vikenda se na području policijske postaje Velika Gorica, provela akcija ‘Alkohol i opojne droge’ te ‘Brzina’. Unutar akcije su utvđena 33 ciljana prekršaja.

Među njima su devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 24 prekršaja vožnje prekoračenja brzine. Osim ciljanih prekršaja, utvrđena su i 23 prekršaja iz domene prometa, što u ovom vikendu čini 56 prometnih prekršaja. Izgleda kako je ovo bio dosta aktivan vikend.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je kod muškarca  od 33 godine u subotu koji je u 22 sata upravljao osobnim automobilom u mjestu Markuševec Turopoljski. Alkotestom je utvđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,44 g/kg alkohola u organizmu. Na mjestu događaja privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola i smješten je  u posebnu prostoriju ove PP do otriježnjenja i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu.

“U vrijeme provođenja akcije nije se desila ni jedna prometna nesreća, kao niti tijekom ostalog perioda vikenda.”, navode iz policije.